Kopaonik domaćin FIS Evropa kupa!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 02.03.2015.
00:26
Izvor: Beta

Ski centar Kopaonik će 7. i 8. marta biti domaćin FIS Evropa Kupa u snoubord disciplinama, saopštilo je JP Skijališta Srbije.

gofinland.org
gofinland.org

Povezane vesti

Kako se navodi, takmičenje se održava u "Snou parku", u dve discipline.

Prvo takmičenje se održava 7. marta u Sloup stajl (Slope Style) disciplini, koja se sastoji vožnje snoubordom kroz park na pet elemenata (tri skoka i dva gelendera).

Drugo takmičenje predvidjeno je za 8. mart u disciplini Big Air, a takmičari imaju mogućnost da izaberu visinu skoka od 13 ili 9 metara.

Za obe discipline kvalifikacije se održavaju u prepodnevnim časovima, dok su finalne trke predvidjene popodne.

Trening takmičara previdjen je za petak, 6. marta, a muškarci i žene se takmiče u obe dicipline.

Po rangu, Evropa kup je, posle Olimpijade i Svetskog kupa, treće po redu takmičenje.

U saopštenju JP Skijališta Srbije navodi se da organizacija ovakvog sportskog dogadjaja ima višestruku važnost za Srbiju.

"Pored promocije zimskih sportova, organizacijom ovakvih takmičenja promovišemo zemlju kao ozbiljnu turističku destinaciju, koja svojim sadržajima, skijaškim terenima i organizovanošću parira svim evropskim skijaškim centrima", kaže se u saopštenju.

Sistemskim razvojem i modernizacijom srpskih ski centara nastavlja se pozicioniranje zemlje u skijaškom svetu, a o tome dovoljno svedoči i ukazano poverenje Svetske skijaške organizacije (FIS) za organizaciju ovih takmičenja.

Uz pomoć i veliko razumevanje Ministarstva omladine i sporta, ovo je samo najava budućih organizacija velikih evropskih takmičenja koja će nas voditi ka dobijanju organizacije Svetskog Kupa u narednim sezonama, dodaje se u saopštenju.

Očekuje se veliki broj takmičara iz celog sveta, a organizatori ovakvog velikog takmičenja su Skijaški savez Srbije i Javno preduzeće Skijališta Srbije.

Ne propustite