''Četiri skakaonice'' - Najbolji je Štefan Kraft!

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.01.2015.
18:41
Izvor: Sportske.net

Večerašnjim takmičenjem u austrijskom Bišofshofenu, završena je ovosezonska Novogodišnja turneja ''Četiri skakaonice''. Austrijanci nastavili dominaciju - večeras je pobedio Hajbek, ali je u ukupnom plasmanu turneju osvojio mladi Štefan Kraft! Novi pad Si

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Uzbudljivo i do poslednjeg skoka neizvesno bilo je večeras u Bišofshofenu, gde je mladom Austrijancu Štefanu Kraftu i treće mesto ipak bilo dovoljno da osvoji Novogodišnju turneju ''Četiri skakaonice''.

Dvadesetjednogodišnji Kraft je večeras preskočio 133.5 i 132 metra, što mu je u zbiru donelo ukupno 271.3 poena i zahvaljujući prednosti iz prethodna tri takmičenja u Oberstdorfu, Garmišu i Insbruku, stigao je do svoje prve titule na ovoj tradicionalnoj turneji u karijeri.

Poslednje takmičenje na ovosezonskoj turneji osvojio je njegov glavni konkurent i zemljak Mihael Hajbek, koji se večeras izborio za ukupno 288.4 poena, ali mu je za ukupnu pobedu bilo neophodno još 6.1 poena više.

hajbek

Foto: Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Drugo mesto u Bišofshofenu pripalo je sjejnom veteranu Norijakiju Kasaiju, koji je u drugoj seriji imao najduži skok, od 137 metara.

Slovencu Peteru Prevcu je za samo 0.1 poen izmakao plasman na postolje, pa je morao da se zadovolji četvrtom pozicijom. Za njim sledi pobednik Garmiša, Norvežanin Anders Jakobsen, a šesti je Nemac Rihard Frajtag, koji je trijumfovao u Insbruku.

Sedmo mesto večeras je osvojio Gregor Šlirencauer, a u prvih deset su se još plasirali i Zeverin Frojnd, Anders Fanemel i Švajcarac Simon Aman, koji je, kao i u Oberstdorfu loše doskočio i ovu turneju završio novim padom. Verujemo da ipak nije ozbiljnije povređen.

aman

Foto: Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Što se tiče ukupnog pobednika Štefana Krafta, on je trijumfovao u Oberstdorfu i najavio ovakav epilog, iako se pre turneje to od njega nije očekivalo. U preostala tri takmičenja je bio najkonstantniji, uvek u vrhu i na kraju zasluženo slavi.

Ne propustite