''Četiri skakaonice'' - Jakobsenova dominacija u Garmišu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.01.2015.
16:11
Izvor: Sportske.net

U drugom takmičenju u okviru tradicionalne Novogodišnje turneje ''Četiri skakaonice'', danas je u Garmiš Partenkirhenu trijumfovao Norvežanin Anders Jakobsen.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Prvi dan Nove godine je tradicionalno u znaku skijaških skokova i takmičenja u nemačkom Garmišu.

Danas je najbolji bio norveški reprezentativac Anders Jakobsen, koji je posle trijumfa u kvalifikacijama, danas dominirao u obe serije i na kraju zasluženo trijumfovao sa ukupno 286 osvojenih poena, skokovima od 135.5 i 136.5 metara.

jakobsen

Foto: Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Drugo mesto osvojio je iskusni Švajcarac Simon Aman, koji je u prvoj seriji imao najduži skok od 138 metara, ali je u drugoj bio nešto slabiji i sa 133 metra i ukupno 279,4 poena morao da se zadovolji drugom pozicijom.

Kao i u Oberstdorfu, treće mesto je osvojio najbolji slovenački skakač Peter Prevc, sa 276,9 osvojenih poena.

jakobsen

Beta/AP Photo/Matthias Schrader


Za njim slede Austrijanac Gregor Šlirencauer, pa još jedan Norvežanin, Rune Velta, a pobednik prvog takmičenja u okviru Novogodišnje turneje u Oberstdorfu, Austrijanac Štefan Kraft, danas se domogao tek šeste pozicije.

Njegov zemljak Mihael Hajbek je osvojio sedmo mesto, ispred legendarnog, 43-godišnjeg Japanca Norijakija Kasaija, a prvih deset u Garmišu su kompletirali Nemci Rihard Frajtag i Zeverin Frojnd.

Ipak, u ukupnom plasmanu na Novogodišnjoj turneji Štefan Kraft i dalje vodi, i to sa 561,9 poena, ispred Prevca sa 560,8 i Hajbeka sa 554,8.

''Četiri skakaonice'' se sada sele u Austriju, u Insbruk, gde će 4. januara na programu biti treće od ukupno četiri takmičenja na ovoj turneji.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Nikola
Thursday, 01.01.2015
17:41

Sramota je da stanovnici Srbije budu uskraćeni za jedno ovako veliko-tradicionalno takmičenje.

avatar
Boris Stjepic
Thursday, 01.01.2015
17:58

Ni u Bosni nije drugacija situacija, sreca pa ima eurosport....

avatar
Herkules88
Thursday, 01.01.2015
22:45

bas, kad sam bio mali to se porodicno gledalo za ove praznike, ma, vidis da i LS prenose samo jedan dan, sve se izmenilo, bez kablovske ili IPTV-a ne vredi