Zvezdin rođendan za pamćenje - Real na Marakani primio četiri 'komada'!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.03.2017.
10:24
Izvor: Sportske.net

Ako izuzmemo nezaboravnu sezonu 1990-91, kada je Zvezda pokorila Evropu i svet, jedan od mečeva koji su upisani zlatnim slovima u Zvezdinu bogatu istoriju svakako je i velika pobeda na Marakani nad slavnim Real Madridom.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Ta legendarna utakmica četvrtfinala Kupa šampiona odigrana je baš na Zvezdin 42. rođendan, 4. marta 1987. godine, a beogradski crveno beli pred, treba li i napominjati, prepunim tribinama Marakane, savladali su kraljevski klub rezultatom 4:2.

Ekipa Crvene zvezde, koju je u to vreme sa klupe predvodio Velibor Vasović u prvom poluvremenu je do nogu potukla Madriđane i izazvala pravi delirijum oduševljenja navijača na Marakani.

Zvezdinu seriju otvorio je Boško Đurovski, sjajnim golom već posle sedam minuta igre, da bi samo pet minuta kasnije usledila prelepa akcija Dragana Stojkovića Piksija koji u svom stilu asistira Žarku Đuroviću za sjajnih 2:0.

Tu se crveno-beli nisu zaustavili, pa je u 39. minutu meča Boro Cvetkovič munjevito umakao odbrani Reala, obišao Franciska Buja i na semaforu je stajalo fenomenalnih 3:0!

Izgledalo je da se Real do kraja meča neće oporaviti od ovih udaraca, ali posle sat vremena igre, Zvezdini fudbaleri su polako počeli da gube onu energiju od početka meča, što iskusni Madriđani vešto koriste preko legendarnog napadača Uga Sančeza i u 66. minutu smanjuju na 3:1.

Ipak, na ulasku u finiš meča Zvezda je iznudila jedanaesterac koji u gol pretvara Milan Janković i tako vraća tri gola viška crveno-belima. Ali, samo tri minuta kasnije dosuđen je penal i za Real, a mrežu Stojanovića, ovog puta sa bele tačke, ponovo je zatresao Sančez za konačnih 4:2.

Na žalost navijača Crvene zvezde, Real je u Madridu uspeo da nadoknadi ovaj zaostatak, slavio je sa 2:0 i plasirao se u polufinale.

Crvena zvezda je nastupila u sledećem sastavu: Stojanović, Krivokapić, Radovanović, Bračun, Elsner, Janković, Đurović, Đurovski, Cvetković, Stojković i Mrkela.

Real Madrid: Bujo, Čendo, Kamačo, Salguero, Sančis, Gordiljo, Solana, Mićel, Sančez, Galjeho, Valdano.

bosko djurovski

U prilogu se podsetite najvažnijih detalja sa ove sjajne utakmice...

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
04
Friday, 04.03.2016
22:51

Eto zašto je bolje pobediti Real sa 4:0 negoli sa 4:2, a još bolje je to uraditi na Bernabeu... :-)

avatar
X
Saturday, 04.03.2017
11:32

Tebi je druze svaki komentar vezan za Real.. ajde sto si opsednut mrznjom prema istom klubu nego sto nas svakodnevno trujes tom mrznjom...

avatar
partizan igokea zg
Friday, 04.03.2016
19:47

Zvezda je osvojila LS pre slavne Barselone. Barselona je svoju prvu LS osvojila tek 1992. Institucija!

avatar
X
Saturday, 04.03.2017
11:30

Notingem Forest je osvojio dve LS pre Crvene Zvezde i Barselone, je l to znaci da je i Notingem institucija???