Zvezda 4, Partizan 0! Robijev pobednički marš u Humskoj!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.04.2015.
10:35
Izvor: Sportske.net

U jeku Partizanove dominacije na domaćoj sceni, u vreme sve teže finansijske krize u koju je tonula Crvena zvezda, dogodio se i ovaj crveno-beli bljesak, proleća 2012. godine...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda se tog proleća nije mogla pohvaliti šampionskom titulom, Partizan je u Superligi nastavio dominaciju, ali crveno-beli, predvođeni trenerom Robertom Prosinečkim, bili su ''nerešiva enigma'' za pulene Avrama Granta u Kupu Srbije.

Na današnji dan pre tačno tri godine, Crvena zvezda se preko Partizana domogla plasmana u finale Kupa, rezultatski veoma ubedljivo, ukupnim rezultatom 4:0.

Zvezda je oba polufinalna susreta rešila u svoju korist sa po 2:0, plasirala se u finale, a onda u Kruševcu, u borbi za trofej savladala čačanski Borac i osvojila Kup.

Da se vratimo tom revanšu polufinala u Humskoj. Ekipa Roberta Prosinečkog je ušla u meč sa velika dva gola prednosti iz prvog meča odigranog na Marakani, ali je Partizan već u uvodnim minutima mogao da tu prednost prepolovi, da je štoper Ivan Ivanov bio malo precizniji. Na sreću Bobana Bajkovića, stativa je sprečila vođstvo Partizana...

Imao je Partizan još par izglednih prilika, preko Lazara Markovića i Dijare, ali je i Zvezda pripretila preko Lazovića.

Golova, međutim, nije bilo, sve do 62. minuta, kada je upravo Darko Lazović prošao pored Rnića i iskosa sa leve strane poslao loptu u suprotni ugao Stojkovićevog gola - 0:1.

Tada je već postalo jasno da Zvezda ide u finale, Robert Prosinečki je pobednički ''marširao'' pored aut linije, a da do kraja slavlje crveno-belihb bude potpunije, pobrinuo se i Borha, koji je gotovo sa iste pozicije, kao i Lazović, u 82. minutu savladao Stojkovića za konačnih 0:2.

Partizan: Stojković - Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov - Kamara (Smiljanić 53') - Tomić, Vukić (Ilić 72'), Babović - L. Marković, Dijara (Ninković 85'). Trener Avram Grant.

Crvena zvezda: Bajković - Vešović, Maksimović, Tošić, Mladenović - Mijailović, Dimitrijević (Kadu 71'), Milivojević, Evandro - Lazović (Borha 74'), Kasalica (Milunović 79'). Trener Robert Prosinečki.



U drugom prilogu pogledajte i detalje sa prve utakmice odigrane na Marakani, koju je Zvezda takođe dobila sa 2:0.

Ne propustite