Vreme je da se Kelnu naplati dug

Autor: Boban Filipović
petak 25.08.2017.
15:24
Izvor: Sportske.net

'Jarčevi' su Zvezdi naneli jedan od najbolnijih poraza u njennoj istoriji, to bi mogao da bude motiv više za ovu genraciju.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Kada je je Crvena zvezda dobila rivale u grupi, starijim Zvezdašima je sugrno sevnuo flešbek od pre 28 godina i na tragediju u Kelnu.

Zvezda se te 1989. godine sastala sa 'Jarčevima' u 1/8 finala Kupa UEFA i uprkos pobedi od 2:0 na 'Marakani', golovima Dejana Savićevića, nije uspela da se plasira u narednu rundu.

Delovalo je da će Zvezda bez problema izboriti plasman u 1/4 finala, optimizam je bujao jer posle prvih 45 minuta revanš utakmice nije bilo golova, ali je u nastavku usledio potop.

Tada 17-godišnji Zvonko Milojević je primio tri gola u poslednjih pola sata igre, Falko Gec je postigao prva dva, a Frank Oredenvic u poslednjem minutu i treći, koji je odveo Nemce dalje.

Imao je Robert Prosinečki šansu da u nadoknadi priliku da zavije Keln u crno, taj njegov promašaj još boli one koji pamte utakmicu.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
saka7903
Friday, 25.08.2017
16:53

A sto ne napisete i kakva su dva gola nemci dali i opste rasulo gde je Seki kao tadasnji trener dobino 7 meceva suspenzije a za Drizica ne mogu da se setim ali i on je dobio neku dugu suspenziju

avatar
Friday, 25.08.2017
15:40

Pamtim.....debi Zvonka Milojevica....tad smo bili bolji nego kada smo osvojili KEŠ!