Sale Ilić - Ekspert za Grke!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.10.2014.
11:16
Izvor: Sportske.net

Evropska sezona u kojoj je Partizan ostvario najveći klupski uspeh od raspada SFRJ dogodila se pre tačno deset godina a sve je počelo pobedom nad grčkim Egaleom. Deceniju kasnije, crno-beli ponovo izlaze na megdan grčkom klubu a u timu i dalje imaju junak

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Mnogo je evropskih terena "preorao" Saša Ilić ali u svojoj bogatoj karijeri još uvek nije imao priliku da igra u Tripolisu iako je tokom 2009. godine kao pozajmljen igrač Salcburga nastupao za Larisu.

U sezoni 2009/2010 Larisa je kao domaćin remizirala kod kuće sa Asterasom rezultatom 0:0 dok je u gostima slavila minimalnu pobedu ali sadašnji kapiten Partizana nije imao priliku da zaigra protiv grčke Zvezde.

Ipak, postoji nešto što taj period i sadašnje vreme povezuje a to je činjenica da je Saša Ilić u Larisi imao priliku da igra sa Argentincem Fakundom Parom koji će večeras braniti boje Asterasa.

"Moj brat igra za Asteras?" začudio se Ilić kada mu je saopšteno da će na megdan Pari a onda je dodao,

"Nisam znao, sjajan je tip, veliki šaljivdžija. Mnogo smo vremena provodili zajedno u Larisi. Odličan je igrač i nadam se da večeras neće biti u prilici da demonstrira nesporni kvalitet" kazao je Ilić.

Pored toga što je imao priliku da igra u Grčkoj, Sašu Ilića za tu zemlju i duele sa grčkim timovima vežu lepe uspomene.

Već pominjani duel Partizana i Egalea u okviru drugog kola grupne faze takmičenja u Kupu UEFA 2004. godine predstavljao je početak sjajne evropske sezone u kojoj su crno-beli stigli sve do osmine finala.

Upravo je duel sa Egaleom bio jedan od retkih na kojima je Saša Ilić uspeo da postigne dva gola za 90 minuta igre u pobedi Partizana rezultatom 4:0 (1:0). Grci su sami načeli svoju mrežu autogolom Hristoua a onda je na startu drugog dela na scenu stupio Saša Ilić.

Sa dva gola u 55. i 60. minutu Ilić je dokusurio Grke a Simon Vukčević je u 66. stavio tačku na jedini trijumf koji je Partizan ostvario u grupi "E" u kojoj su se još nalazili Viljareal, Midlsbro, Lacio i Egaleo.

Navijačima Partizana ostaje da se nadaju da će Saša Ilić još jednom uspeti da ispiše istoriju i da će eventualnim trijumfom nad Asterasom crno-beli trasirati put ka evropskom proleću.

Ne propustite