Pre tačno sedam godina, Fulamova najveća pobeda ikad i ulazak u istoriju!

Autor: Milovan Longinov
subota 18.03.2017.
11:24
Izvor: Sportske.net

Gde su bili na današnji dan pre tačno sedam godina, a gde su danas?!

EPA/ALAN CROWHURST
EPA/ALAN CROWHURST

Povezane vesti

Fulam, nekada stabilni i stabilni premijerligaš sa ''Krajven kotidža'', danas se bori za baraž i povratak u elitu posle tri godine u Čempionšipu.

Ipak, današnji dan je lep povod da se navijači Fulama, kojih čak ima i na našim prostorima, prisete verovatno najveće pobede u istoriji kluba nad velikim Juventusom.

U osmini finala Lige Evrope, u sezoni 2009/10, Fulam je napravio najveću senzaciju, pošto je nadoknadio poraz od 3:1 iz Torina, i na svom terenu slavio sa 4:1 i prošao među osam najboljih.

Strelci za tadašnji tim Roja Hodžsona bili su Bobi Zamora u 9, Zoltan Gera u 39. i 48. i Klint Dempsi u 82. minutu, a zanimljivo je da je Juventus čak i poveo pogotkom Davida Trezegea na samom startu meča i da je Stara dama u tom momentu imala ogromnih 4:1.

Treba istaći da je Juventus od 26. minuta igrao sa igračem manje pošto je isključen Fabio Kanavaro.

Fulam

Fulam je u istorijskoj sezoni kasnije stigao i do finala Lige Evrope u kom je posle produžetaka izgubio od Atletiko Madrida rezultatom 2:1.

Na putu do finala, posle Juventusa, pali su još Volfsburg i Hamburger, ali je španski tim u finalu slavio golovima Dijega Forlana.

Navijačima Fulama ostaje ova lepa uspomena, pobeda nad Juventusom na današnji dan i nada da će se uskoro vratiti u Premijer ligu sa našim Slavišom Jokanovićem i opet izboriti plasman u Evropu.

Fulam je trenutno sedmi na tabeli sa bodom manje od Šefilda Wednzdeja koji je na mestu koje vodi u baraž.

Ne propustite

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Saturday, 18.03.2017
16:34

Mogo gotivan tim Fulama. Cini mi se da je Zamora te godine slomio nogu i nije igrao finale, inace kidao je tu sezonu. Trebali ste spomenuti da ih je Hodzson vodio i u tekstu ste stvali stabilni i stabilni. Forlanova genijalnost ih je kostala titule u Ligi UEFA. Steta.

avatar
Kajzer
Saturday, 18.03.2017
12:47

I sta kazete, navijaca Fulama ima cak i na nasim prostorima. To je nemoguce. Moj drugar Pingvin kaze da ljudi navijaju samo za timove koji osvajaju trofeje i sam je rekao da je to bio povod da pocne navijati za djavole. E sad mozda ih je tata vodio u njihov muzej ili im pustali njihove filmove, mozda im je brat navijac suparnickog tima namerno kupio dres Fulama da bi posle imao razloga da im lupa cvrge i kokavce, mozda su u Fulamu pronasli sebe, valjda kad se izgube u muzeju. Ma bice da teraju inat jedinom drugu koji navija za najveceg rivala. Jedno je sigurno, nisu ambiciozni kao navijaci koji pocinju navijati zbog trofeja. Ko ce ga znati, cudni su ti navijaci Fulama.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 18.03.2017
12:30

Odlican tim Juventusa (dosta dobro i koncipiran), samo Kimenti i Zebina pa i Kandreva (sigurno nije i tada bio ono sto je poslednjih godina) malo kvare prosek:-D Jedino nisam siguran da ste bas tako igrali, izbor igraca je ovde apsolutno za 4-2-3-1, a jedino mi mozda malo smetaju ofanzivni bekovi, previse za moj ukus da su obojica takva, narocito Braca iritira:-D

avatar
Saturday, 18.03.2017
12:52

a i mlad im tim bio. Sve igraci sto su poceli karijere pre 2000-te.

avatar
Sunday, 19.03.2017
01:56

ali zato su bili klasa, samo takva.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 18.03.2017
13:07

Sisoko, Melo, Dijego i Kandreva nisu:-D