Poslednji remi "Bazbijevih beba"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.02.2019.
14:57
Izvor: Sportske.net

Pre 61 godinu, čuvene "Bazbijeve bebe" odigrale su svoj poslednji meč, protiv Crvene zvezde, a na stadionu Partizana.

EPA-EFE/Rui Vieira
EPA-EFE/Rui Vieira

Povezane vesti

Na današnji dan, pre 58 godina, stadion JNA bio je poprište revanš utakmice 1/4 finala Kupa evropskih šampiona.

Crvena zvezda je na današnjem stadionu Partizana ugostila slavnu generaciju "Bazbijevih beba" koje su u prvom susretu salvile u Mančesteru rezultatom 2:1.

Revanš utakmica u Humskoj bila je nezaboravna u svakom smislu te reči ali je svakako ostala u senci tragedije koja se dogodila dan kasnije.

Zvezda je u Beogradu posle 45 minuta igre gubila sa 0:3 ali je u nastavku utakmice golovima Bore Kostića i Lazara Tasića stigla do izjednačenja koje joj nije bilo dovoljno za plasman u narednu rundu takmičenja.

Mančester junajted je obezbedio mesto u polufinalu takmičenja uz ukupan trijumf rezultatom 4:5 ali je ekspedicija slavnog engleskog kluba doživela tragediju dan nakon utakmice u Beogradu.

Ostaće upamćeno da su "Bazbijeve bebe" nakon remija sa Crvenom zvezdom doživele tragediju na minhenskom aerodromu a među nastradalima su bili kapiten tima Rodžer Birn, zatim Mark Džouns, Edi Kolman, Tomi Tejlor, Liam Vilan, Dejvid Peg i Džef Bent.

Nakon deset dana, život je u bolnici izgubio i Dankan Edvards.



-

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Krcunijo najboLa si!
Friday, 05.02.2016
20:26

btw zasto niste igrali na vasem stadionu fk Yu nego ste morali na JNA? toliko o tome ko ste i sta ste bili tada a tek sada!

avatar
Radovan Filipovic
Friday, 05.02.2016
14:30

Nema veze sa ovom vesti, ali bi bilo lepo ako bi redakcija Sportskih.net objavila članak o nedavno preminulom Dave Mirra-i. Iako taj sport nije bio previše popularan kod nas ostavio je veliki trag, možda i najveći, u ekstremnim sportovima. Izvršio je samoubistvo 04.02. 2016.

avatar
Krcunijo najboLa si!
Friday, 05.02.2016
19:41

znas kako samoubistvo je njegova krivica sta znam nemam ja za to opravdanje bas sam juce sa bratom pricao o njemu gledali smo x-games od pamtiveka

avatar
Radovan Filipovic
Friday, 05.02.2016
19:58

Nemam ni ja, svakako, kad je čovek u depresiji, ni ne razmišlja kako treba. Nego, sa stanovišta da je bio apsolutna legenda tog sporta, smatram da zaslužuje tekst ovde. Sportski pozdrav