Partizan - Samo ne Artmedija...

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 31.07.2014.
10:04
Izvor: Sportske.net

Partizan nema razloga da gleda u prošlost kada je rezultat 0:0 u prvom meču u pitanju. U Humskoj priželjkuju da se ponovi 2004. Sećanja se jasno vraćaju na Artmediju...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Prvi put je Partizan remizirao u evrokupovima bez golova još 1970. godine, ali u Beogradu. Rival je bio istočnonemački Dinamo, pošto je u Humskoj bilo 0:0, crno-beli su pregaženi u revanšu u Drezdenu, kada je Ivan Ćurković primio šest golova.

Pre 31 godinu na startu KEŠ, Partizan je odmerio snage sa Vikingom iz Stavangera, revanš je završen bez golova, ali je u Beogradu tada jugoslovenski šampion do vrha napunio mrežu Norvežana, bilo je 5:1, pa je taj revanš bez golova bio beznačajan.

Crno-beli su 1996. eliminisani u kupu UEFA od Nasionala iz Bukurešta, u Beogradu je bilo 0:0, u revanšu u Rumuniji je domaćin slavio minimalnim rezultatom i otišao dalje. To je bila prva godina u kojoj je Partizan, kao i ostali srpski klubovi izašao na evro-scenu posle ukidanja sankcija.

Situaciju kao iz Razgrada je Partizan imao 1998. protiv moćnog Lacija. Tada je u Rimu bilo 0:0, a u sjajnoj utakmici u Beogradu su Rimljani slavili sa 3:2 i otišli dalje. Podsetimo se, Partizan je poveo golom Mladena Krstajića, da bi veoma jaki Rimljani da dva gola "El Matadora" Salasa i pogotkom Dejana Stankovića okrenuli rezultat. Ilijev je ublažio poraz mlade ekipe Partizana, koja je u prvom meču na "Olimpiku" propustila svoje šanse da šokira "Nebesko-plave".



Partizan će protiv Bugara priželjkivati da ponovi 2004. kada su u kvalifikacijama za kup UEFA savladali rumunski Otelul. U prvom meču nije bilo golova u Galaciju, da bi u revanšu po kiši golom Radonjića Partizan slavio i otišao dalje, gde je izbacio još jedan rumunski tim, Dinamo iz Bukurešta. Rezultat je bio 3:1 posle prvog meča, u revanšu je Partizan sačuvao svoju mrežu i plasirao se u grupnu fazu.



Najbolniji je poraz 2005. protiv Artmedije u meču odluke za Ligu šampiona, crno-beli su igrali nerešeno u Slovačkoj bez golova i propisno se ispromašivali, kao i u revanšu, pa su Slovaci na penale otišli među evropsku elitu, gde im iskreno nije bilo mesto. To je verovatno najveći udarac za Partizan u ovom veku, kada su evrokupovi u pitanju.

Dakle, istorija opominje, a opet nadajmo se da je Partizan nešto naučio iz prethodne godine...

Ne propustite