Ne juri samo Real rekorde, za Karleta je lično!

Autor: Boris Jovanović
petak 19.12.2014.
12:11
Izvor: Sportske.net

"Los Blankosi" će, ako savladaju San Lorenco ostati u trci za Ginisa, najdužu seriju pobeda ikada. Karla Anćelotija pobeda u Marakešu deli od istorije!

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Karlo Anćeloti je kolekcionar trofeja. Kako je naslovio svoju autobiografiju "preferira kupove", a međunarodni trofeji su mu specijalnost.

Ako Real osvoji svetsku titulu u Marakešu protiv San Lorenca, Italijan ostaje sam na večnoj listi osvajača ovog trofeja, računajući i igračke dane. Naime, on je osvojio dva Interkontinentalna kupa protiv južnoameričkih klubova kao igrač Milana i to 1989. i 1991. Kao trener, trijumfovao je 2007. sa Milanom protiv Boke, tada se već igralo u novom formatu, sa šampionima ostalih kontinenata, osim Evrope i Južne Amerike.

Italijan je izgubio jednom, takođe od Boke, na penale 2003. godine, a u duelu sa San Lorencom imaće šansu da se izdvoji na vrhu.

Ko još ima tri trofeja?

Karlos Bjanki je tri puta kao trener bio svetski prvak, dva puta sa Bokom i jednom sa Velezom. I Gvardiola ima tri trofeja kao trener, dva sa Barsom i prošle godine sa Bajernom. I on ima jedno izgubljeno finale, ali kao igrač sa Barselonom 1992. kada su poraženi od Sao Paola.

Najviše igračkih titula, po tri imaju Kafu koji je dva puta bio šampion u prvoj polovini devedesetih sa San Paolom, a osvojio je titulu i sa Milanom kao veteran 2007.

Slična je priča Paola Maldinija koji je učestvovao u sve tri titule sa Milanom, tokom neverovatne karijere. On je bio član tima i 1989. i 1991. i 2007, dakle delio je sve Anćelotijeve uspehe.

Kao trener je Anćeloti neprikosnoven u međunarodnim trofejima, tri evropske, jedna svetska titula, osvojio je i tri evropska Superkupa i čak stigao da uzme Intertoto kup. Ukupno 9 trenerskih međunarodnih trofeja, a kada dodate i one igračke sa Milanom, čovek je osvojio 14 međunarodnih titula, to nema niko.

Od njegovih igrača, svetsku titulu su osvajali Pepe, Ronaldo, Kasiljas i Toni Kros koji je brani. On je naime bio u sastavu Bajerna koji je prošle godine uspeo da savlada u finalu Raja Kazablanku i osvoji svetsku titulu.

Ali, niko kao Anćeloti...

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Бранислав Вуковић
Friday, 19.12.2014
13:55

Veliki trener,prije svega jedan veliki gospodin i u pobjedi i u porazu....!!! Milan moze tek sad da vidi koliko je izgubio odlaskom ovog covjeka....