Kejhil u galeriji slavnih, voleji koje smo voleli!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 19.06.2014.
12:06
Izvor: Sportske.net

Tim Kejhil je dodao poglavlje u istoriju velikih voleja koji su obeležili predivnu igru. Evo nekih muzejskih primeraka najlepšeg udarca u fudbalu.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Najslavniji?

Zna se, onaj Van Bastenov koji u finalu EP 1988. Sam tajming, lepota pokreta, način na koji je sve izvedeno ga čine najpoznatijim volej udarcem u istoriji fudbala.



Sledeći naravno je remek delo jednog od najvećih igrača u istoriji fudbala, Zinedina Zidana, gol za koji su mnogi pomislili da je početak vladavine "Galaktikosa", a ispostavilo se da je u pitanju labuđi pev velike generacije...



U prva tri mora da bude Mat Le Tisije, kralj voleja. Teško je bilo izabrati, ali ovo je volej iz slobodnjaka, onaj čuveni koji je obeležio naše odrastanje uz Premijer ligu.



Kada govorimo o PL, Paolo Di Kanio je obeležio jedan deo istorije najbolje lige na svetu. Tamo negde na prelazu vekova jedan gol je postao ikona za navijače Vest Hema, jeste, onaj protiv Vimbldona, posve neobičan potez, ali proverili smo, na ostrvu ga računaju kao volej.



Smorili ste se od prošlosti, Vejn Runi je postizao divne golove u protekloj deceniji, uglavnom za Junajted, manje za Englesku. Njegov najbolji volej je onaj iz 2009. protiv Njukasla.



Rival nije jak, Luksemburg, utakmica je rešena, Ugo Almeida vas pita da li ste baš sigurni da portugalski špicevi ne vrede ništa...



Morali smo da nađemo mesta i za velikog Tonija Jebou, ovo je njegov mitski gol u dresu Lidsa protiv Liverpula...



Meksikanci pamte ovaj volej, iako ga je postigao Argentinac, Maksi Rodrigez...



Pol Skols je takođe bio veliki majstor, sećate se ovog voleja protiv Vile?



Van Persi je takođe majstor ovog udarca, da se ne bi ljutili navijači Arsenala ili Junajteda, po jedna majstorija za svakoga.



Za kraj smo ostavili majstora, Dragana Stojkovića, Piksi je Liriji dao golčinu...

Ne propustite