Kako je Roman polomio igračku od 50 miliona?

Autor: Miloš Marković
nedelja 28.12.2014.
10:00
Izvor: Sportske.net

Kada se podvuče crta, španski fudbaler je bio ništa drugo do hir, dečačka želja vlasnika Čelsija, skupocena igračka sa fabričkom greškom.

Beta/AP Photo/Paolo Lazzeroni
Beta/AP Photo/Paolo Lazzeroni

Povezane vesti

Bitno je to naglasiti, Fernando Tores više nije fudbaler londonskog Čelsija.

Početkom sezone poslat je u Italiju na dvogodišnju pozajmicu, već tada je javnosti jasno stavljeno do znanja da je Roman Abramovič rešio da se oprosti od svoje stare igračke.

Ipak, kraj godine doneo i zvaničan rastanak Čelsija i Fernanda Toresa.

Kako je objavljeno na sajtu londonskog kluba, Fernando Tores je oslobođen svojih ugovornih obaveza sa Plavcima, i od 05. januara 2015. godine zvanično će biti fudbaler italijanskog Milana.

U čitavoj priči pobeđuju poslovno snalažljivi Italijani.

Svog novog fudbalera će poslati u Španiju, za uzvrat će dobiti Ćerćija, svaki od dvojice igrača igraće 'kod kuće'. Transfer Toresa u Milan je birokratska stvar, olakšica za realizaciju povratka u Atletiko Madrid.

Tores je u Londonu proveo tri i po godine, sa Plavcima je osvojio Ligu šampiona , Ligu Evrope i FA Kup. ali trofeji ne stvaraju čak ni privid kada je njegov učinak u pitanju.

Španac je u Čelsi stigao 2011. godine iz Liverpula u kome je bio na vrhuncu svoje forme, jedan od najubojitih napadača Evrope.

Stigao je za sumu od 50 miliona funti, etiketa skupocene igračke ga je sve vreme pratila u Londonu. Očito i uticala na njegovu igru, Tores tokom svog boravka u Londonu nije bio ni bleda senka igrača kakav je bio na Enfildu.

Jedino objašnjenje je upravo to, temelji se u psihološkom momentu, u mentalnoj blokadi iz koje nije uspeo da izađe.

Roman Abramovič je imao najbolje namere. Želeo je svetu da pošalje poruku, istakne jasnu nameru u vezi sa time kakav Čelsi želi da stvori. Na tom putu je ipak potrošio jednog vrhunskog igrača, sada ga kao 'igračku' koju je pretplatio, odbacio u ćoše svoje dečije sobe markerom obeleživši na leđima da ima fabričku grešku.

Džentlmenski se Čelsi zahvalio Toresu na svemu što je pružio klubu, poželeo mu sreću u nastavku karijere, ali čini se da Španac Plavcima neće nedostajati.

Ono što je trebalo da radi Tores, sada radi Dijego Košta, stvari se kreće u pravom smeru, Roman ne želi da ga iko ometa.

Toresu ostaje da u svom dvorištu, u svom domu pokuša da se vrati na pravi kolosek.

Čini se da, u ovom trenutku, upravo Atletiko Madrid jeste jedino mesto na kome to može da uradi.

Hoće li uspeti? Svi pravi fudbalski sladokusci, bez obzira na navijačku pripadnost, nadaju se i veruju da hoće.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alex DeLarge
Sunday, 28.12.2014
11:08

Nece blistati, ali imam osecaj da ce biti pristojan, i da ce davati bitne golove!