Kakav igrač, takav i trener - Ovako je prošla Klopova najluđa utakmica iz igračkih dana!

Autor: Milovan Longinov
utorak 13.12.2016.
23:54
Izvor: Sportske.net

Takvih je imao kao igrač, a još više kao trener.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Energični trener Liverpula Jirgen Klop u trenerskoj karijeri odigrao je mnogo uzbudljivih utakmica, punih preokreta, samo prošle sezone je sa Redsima imao nekoliko za infarkt, ali takođe je na sličnima bio akter i u igračkim danima.

Kao igrač, Klop nikada nije bio vanserijski fudbaler, ali za sebe je umeo da kaže da je veliki borac, da je obavljao sve zadatke koje je trener od njega tražio i da je zbog toga bio ''sasvim solidan''.

Igrao je u odbrani, ali je umeo i da zatrese mrežu, a jedna od takvih utakmica ostala je upamćena kao najluđa u istoriji nemačkog fudbala.

U sezoni 1996/97, Majnc je gostovao Volfsburg u poslednjem kolu koje je odlučivalo o putnicima za Bundesligu. Prvo mesto je kolo pre kraja osigurao Kajzerslautern, dok je Klopovom Majncu bila neophodna pobeda sa bodom manje od ''vukova''.

Pred ispunjenim tribinama stadiona Volfsburga, palo je devet golova, uz neverovatne preokrete, ali je nažalost na kraju Klopov Majnc ostao u drugoj ligi.

Majnc je poveo sa 1:0, Volfsburg je preokrenuo i poveo sa 3:1 kada su gosti ostali sa igračem manje. Ipak, Majnc se vratio, izjednačio na 3:3, ali do kraja Volfsburg postigao još dva gola, a gostima utešni četvrti nije bio dovoljan.

Strelac ta 3:2 bio je Jirgen Klop, koji je još tada na veoma energičan način proslavljao golove svog tima:

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JC\'90
Wednesday, 14.12.2016
03:12

Kako je igrao odbranu , tako i Liverpul igra nazalost. Saplice se od lopte

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 27.12.2016
21:13

JC'90#Kakve igrače u odbrani imaju ovo je odlično... Ljudi moraju da shvate da je Klopp od limitirane ekipe sa jako malo vrhunskih igrača napravio kandidata za titulu i to je za svaki respect.

avatar
Anderton
Wednesday, 14.12.2016
01:16

Dresovi im deluju poznato, zato je Maminjov brat igrao tamo :)