Kad su "Švabe" zavladale Nemačkom

Autor: Boban Filipović
petak 19.05.2017.
13:32
Izvor: Sportske.net

Danas se u Štutgartu obeležava decenija od kako je ovaj klub osvojio svoju poslednju titulu prvaka države.

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Štutgart sutra na svojoj 'Mercedes Benc' Areni ima meč loptu za ekspresni povratak u Bundesligu.

U poslednjem kolu regularnog dela sezone u 'Cvajti',  "Švabama" na noge dolazi davljenik Virburger Kikers, koji će samo u slučaju pobede i kikseva Minhena 1860 i Arminije iz Bilefelda uspeti da opstane u drugom po snazi takmičenju u Nemačkoj.

Štutgart je apsolutni favorit u tom meču, lider Cvajte je taj koji se pita, a igrače bi trebalo da nadahne to što je klub na današnji dan pobedom nad Kotbusom (2:1) na svom dunjištu u poslednjem kolu Bundeslige pre tačno deset godina osvojio svoju poslednju 'Salataru', inače petu u klupskoj istoriji.

Ljubitelji nemačkog fudbala se sigurno sećaju te generacije 'Švaba', čije su vedete bile Tomas Hiclšperger, Mario Gomez, Džeronimo Kakau, Sami Kedira, Timo Hildebrand, "slonče" Artur Boka, Roberto Hilbert, Serdar Taski, Meksikanci Pavel Pardo i Rikardo Osorio, Švajcarci Ludovik Manjan i Marko Štreler...

Ekipu je sa klupe predvodio Armin Fe.

Štutgart je tu šampionsku sezonu (2006/07) završio sa 70 osvojenih bodova, dva više od drugoplasiranog Šalkea, četiri od trećeplasiranog Verdera i čak deset od minenskog Bajerna, koji je na kraju bio četvrti.


Ne propustite