Kad je Zvezda bila najbilža Ligi šampiona

Autor: Boban Filipović
subota 23.08.2014.
18:41
Izvor: Sportske.net

Na današnji dan, 23. avusta 2000. godine, Crvena zvezda je na "Marakani" igrala revanš plejofa za najelitnije fudbalsko takmičenje u Evropi protiv kijevskog Dinama, ekipe koja je bial nepremostiva prepreka.

mojacrvenazvezda
mojacrvenazvezda

Povezane vesti

Crveno-beli, tadašnji šampioni SR Jugoslavije, posle odigranih 0:0 u Kijevu, dočekali su prvaka Ukrajine u Beogradu sa puno optimizma, ali je Liga šampiona ostala nedosanjan san.

Počeli su dobro puleni Slavoljuba Muslina i dobru igru kurnisali pogotkom posle 22 minuta igre. Strelac je bio Branko Bosković na asistenciju Gorana Drulića.

Dinamo se 11 minuta kasnije vratio u igru i izjednačio preko Bjalkeviča, kome je prethodila smušena reakcija Srđana Bajčetića.

Ukrajnici su od tog trenutka uspešno zatvrorili prilaze svom golu, Zvezda je u nekoliko navrata zapretila, ali nedovoljno da dođe do pobede koja bi je odvela u takmičenje čiji pobednički pehar se nalazi u vitrinama njenog stadiona.

Zbog gola u gostima Dinamo je završio u eliti, a Zvezda nastavila evropski put u Kupu UEFA.

Tog 23. avgusta 2000. godine, crveno-beli su igrali u sledećem sasatvu:

Kocić, Marković, Lalatović (Aćimović), Bajčetić, Glogovac, Bunjevčević, Gvozdenović, Lerinc, Drulić (Stevanović), Pjanovcih, Bošković (Ilić).

Treba dodati da je utakmica odigrana po nesnosnim uslovima, temperatura je i u toku večeri prlazila 30 stepeni Celzijusa, a zbog nestabilne političke situacije u zemlji režim Slobodana Miloševića pretio je pražnjenejm tribina "Marakane" ukoliko sa njih budu dolazile nepoželjne parole.



Gledajući sa ove vremenske distance, naš najtorofejniji klub nikada nije bio bliže elitnom takmičenju no pre tačno 14 godina, a kakvo stanje vlada u srpskom fudbalu čini se da će san potrajati.

Ne propustite