Kad je Robi u derbiju pogodio ''sa Autokomande''...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.03.2017.
11:08
Izvor: Sportske.net

Na današnji dan pre 24 godine odigran je 86. ''večiti derbi'', na kome je postignut jedan od najlepših golova svih vremena u duelima Partizana i Crvene zvezde.

Epa/Attila Kisbenedek
Epa/Attila Kisbenedek

Povezane vesti

Ovaj derbi odigran je na stadionu Partizana u Humskoj, a Crvena zvezda je već za dvadesetak minuta rešila pitanje pobednika.

Bilo je 2:0 za crveno-bele. Darko Pančev je posle 10 minuta igre doveo goste u vođstvo, a devet minuta kasnije viđeno je remek delo Roberta Prosinečkog - fenomenalan pogodak sa skoro trideset metara od gola golmana Pandurovića, koji je bio potpuno nemoćan i paradom je samo još više ulepšao ovu majstoriju.

Crvena zvezda je već tada imala formiranu okosnicu tima koji će nekih godinu dana kasnije osvojiti titulu prvaka Evrope u Bariju. Bili su tu, osim Pančeva i Prosinečkog, još i Savićević, Belodedić, Najdoski, golman Stojanović i ostali, a treba reći da je i Partizan u svojim redovima tada imao budućeg velikog evropskog asa - Predraga Mijatovića, koji u ovom meču nije došao do pravog izražaja.

Meč je odigran pred oko 40.000 gledalaca u Humskoj, a u prilogu pogledajte sastave ekipa koje su nastupile u ovoj utrakmici, kao i snimak golova koji su odlučili pobednika.

Partizan: Pandurović, Stanojković, Kljajević, Spasić (Pantić), Petrić, Vujačić, Mijatović, Milojević, Šćepović, Đurđević, Bogdanović. Trener: Ivan Golac;

Crvena zvezda: Stojanović, Radinović, Marović, Kanatlarovski, Belodedić, Najdoski, Prosinečki (Savićević), Stošić, Pančev, Šabanadžović, Lukić (Vujović). Trener: Dragoslav Šekularac;

Ne propustite