Dođeš kući iz škole, a u dnevnoj sobi te čeka Ser Aleks Ferguson...

Autor: Miloš Marković
četvrtak 11.12.2014.
14:54
Izvor: Sportske.net

Nije u pitanju san, nije ni film, to se stvarno desilo. Prošlo je mnogo vremena od tog događaja, Rajan Gigs ga se s ponosom seća.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Da li ste do sada čuli priču o tome kako je Fergi 'kupio' Rajana Gigsa?

Priča o tome je postala legenda, podatak o tome jednostavno je pronaći. Ferguson je posetio Gigsa, sačekao ga iz škole, to se već zna, sada Rajan Gigs tu istu priču pripoveda iz svog ugla. Pre svega, Gigsa je neko vreme kao školarca pratio skaut Mančester Junajteda, pozvan je na probu, iz lože ga je gledao Ser Aleks Ferguson, a Gigs mu se predstavio het-trikom na Old Trafordu.

Oduševljen onim što je video, Ferguson je lično otišao do Rajana.

„Stigao sam iz škole jednog dana, onako još u uniformi, kad ono u dnevnoj sobi – Ser Aleks Ferguson. Posle nekoliko šoljica čaja, nekog kolačića potpisao sam formulare i upitao majku 'je l mogu sad napolje da igram fudbal?'. To je bila velika stvar, ali verovatno više za majku.“

„Današnja deca sada imaju veći pristup informacijama, lakše upoznaju ljude iz svih oblasti koje ih zanimaju, ali nama je tada menadžer jednog Mančester Junajted bio miljama daleko. Ja se nikada nisam zanosio, prilično sam bio miran oko svega toga.“, rekao je Rajan Gigs.

Malo je možda poznato da je Rajan pre fudbalske karijere igrao i ragbi.

„Fudbal i ragbi su bili moj život. Svoje čitavo vreme sam usmeravao ka sportu i vikendu kada bih igrao fudbal i ragbi. Sve do 16 godine života uopšte nisam mislio da ću biti profesionalni fudbaler, bez obzira što sam školski tim Engleske kao kapiten predvodio i na Vembliju i na Old Trafordu.“

„I tada mi je sve izgledalo kao u magli, mnogo daleko i nestvarno.“, iskren je Gigs.

Nestvarno i jeste bilo, Gigs je postao legenda kluba u kome je odigrao ukupno 963 utakmice, osvojio pregršt trofeja. Postao je sinonim za Mančester Junajted, na čijoj klupi i danas sedi, sprema se za naredno poglavlje u svojoj đavoljoj karijeri.

Ne propustite