Deset godina posle - Velika noć Valerija Božinova!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 07.02.2017.
19:44
Izvor: Sportske.net

Pre deceniju, Bugarin je bio na jednom posebnom mestu u posebnom klubu. Danas ima sećanja na tu utakmicu. Deset godina posle njegov tadašnji klub ponovo je u Kalabriji

screenshot - Youtube
screenshot - Youtube

Povezane vesti

Juventus će sutra gostovati u Krotoneu, prvi put posle deset godina.

Tačnije, tada je Juve jedini put bio u ovom delu Kalabrije, a prepuni stadion skandirao je Điđiju Bufonu, tada šampionu sveta koji je sa Juventusom otišao istog leta u Seriju B.

Bio je utorak uveče, vanredno kolo, Juve nije imao milosti, slavio je sa 3:0, a Valeri Božinov je postigao dva gola.

"Bilo je sjajno, sećam se te večeri i entuzijazma na tribina, to je bila jedina šansa za ljude u tom delu Italije da vide neke od šampiona sveta"
, priseća se napadač Partizana.



On je dao dva gola, igrao u napadu sa Marselom Zalajetom, a u strelce se upisao i zaboravljeni francuski štoper Bumsong.

Osim Bufona, iz tog tima danas u Juventusu je i Kjelini, ali je on te večeri sedeo na klupi.



Sada, deceniju kasnije, posle te sezone u Seriji B, Juve opet dominira, osvojili su pet titula u nizu.

"U Juventusu se svi menjaju, ali je jedna stvar ista, na kraju se broje trofeji. Verujem da Juve može ove sezone do Lige šampiona, ova nova ofanzivna formacija Alegrija deluje sjajno. Biće teško, ali verujem u Juve", dodaje Božinov.

Pričao je i o Partizanu.

"Boje su iste, Partizan kao i Juventus ide uvek na trofeje, radi se o sjajnom klubu koji pokušava da se nađe u grupnoj fazi Lige šampiona ili LE. Imaju nekoliko sjajnih mladih igrača koji bi već sada mogli da igraju u Seriji A",
otkrio je Božinov.

I on bi mogao da se vrati u Italiju, gde je igrao za Leće, Fiorentinu, Juve, Parmu, Veronu, Vićencu i Ternanu.

"Nedostaje mi Italija, moja druga kuća. Tu sam odrastao, u Lećeu, tu sam stvorio fudbalsko ime. Imam ugovor još šest meseci sa Partizanom, ko zna, možda se i vratim u Italiju", dodao je na kraju...

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BRAT IGI
Tuesday, 07.02.2017
22:16

sad me nervira sto imam bas taj isti dres!

avatar
wsaydxert
Tuesday, 07.02.2017
21:17

Najveci promasaj Partizana u poslednje vreme. Da su ostavili Saponjica, a prodali njega, Partizan bi davao vise golova, i imao bi kroz dve, tri godine odlicnog spica kog bi prodao za osetnu cifru. A ovako su dali pare za njega, za njegovu platu, a on nije dao nista. Davao je golove borci i zarkovu, i ostalim ekipama tog ranga.