Dan kada je Nole započeo ''žetvu trofeja''...

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.07.2014.
20:17
Izvor: Sportske.net

Danas je najbolji teniser sveta, osvajač sedam Gren Slem trofeja u dosadašnjoj karijeri i to svi znamo. A da li se sećate kada je Novak Đoković osvojio svoj prvi ATP trofej i najavio da izrasta u veliku tenisku zvezdu?

novakdjokovic.com
novakdjokovic.com

Povezane vesti

23. jul 2006. godine je datum koga se naš najbolji teniser svih vremena Novak Đoković veoma rado seća.

To je dan kada je osvojio svoju prvu titulu u profesionalnoj karijeri, od ukupno 45 koliko ih za sada ima.

Bio je to turnir u holandskom Amersfortu, Novak je tada imao 19 godina, a u finalu je savladao osam godina starijeg Čileanca Nikolasa Masua sa 2-0, po setovima 7-6, 6-4 i tako započeo trijumfalni pohod na samom svetskom vrhu, gde se danas nalazi.

Nole je bio treći nosilac na ovom turniru, u prvom kolu je pobedio zemljaka Borisa Pašanskog (6-0 i 6-3), zatim je na red došao Čeh Tomaš Žib (7-5, 6-3), pa Francuz Mark Žikel (6-3, 6-4), da bi se u polufinalu sastao sa prvim favoritom Giljermom Korijom. Đoković je dobio prvi set, a na početku drugog Argentinac je predao meč zbog povrede i Nole je prošao u finale, gde je savladao pomenutog Masua.

Dakle, trijumf u velikom stilu, bez izgubljenog seta od početka turnira, za značajan iskorak u karijeri i na ATP listi.

Te godine Đoković je osvojio još turnir u Mecu, u Francuskoj, sledeće je već osvajao i prve Masterse (Kanada, Majami), a na prvi Gren Slem trofej čekao je do početka 2008. godine, kada je trijumfovao na Australijan Openu.

Novak je sada u najboljim godinama, na vrhu ATP liste, a ono što mu jedino nedostaje jeste taj trofej Rolan Garosa. Uvereni smo da će i taj cilj ostvariti i da će njegova kolekcija trofeja biti još znatno veća...

Ne propustite