Da su sada Partizanu Kleo, Dijara...

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.08.2014.
23:13
Izvor: Sportske.net

Na današnji dan pre pet godina, fudbaleri Partizana su takođe vodili borbu za plasman u Ligu Evrope, a rival im je bila slovačka Žilina. Nije bilo nimalo lako crno-belima, ali su u tom dvomeču ipak uspeli da ostvare cilj.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Tog 20. avgusta 2009. godine, Partizan je bio domaćin u prvom meču poslednje runde kvalifikacija za LE i činilo se da bi Liga Evrope mogla da ostane neostvarena želja.

Partizan je u dvomeč sa Žilinom ušao uzdrman eliminacijom od kiparskog APOEL-a u borbi za plasman u Ligu šampiona i to se osetilo i po igri i rezultatu ekipe koju je tada vodio Slaviša Jokanović.

Meč u Humskoj je završen rezultatom 1-1, oba gola su postignuta sa bele tačke, a da crno-beli na golu nisu imali raspoloženog Božovića, gosti su mogli i do još povoljnijeg rezultata.

Partizan je iz jedanaesterca poveo u 16. minutu, kada je Kleo bio precizan sa bele tačke, da bi 16 minuta kasnije na isti način izjednačio Aduato, posle Božovićevog prekršaja za najstrožu kaznu.

Činilo se posle ovog meča da će Partizan ostati i bez Lige Evrope, pošto se prethodno raspršio san o plasmanu u Ligu šampiona, ali su u revanšu crno-beli zaigrali bolje i golovima Dijare i Ilića, slavili sa 2-0 i plasirali se u grupnu fazu ovog takmičenja.

A tamo se crno-beli nisu proslavili, pošto su u konkurenciji Tuluza, Šahtjora i Briža ostvarili pet poraza i pobedu nad Šahtjorom u poslednjem kolu...

Ovog leta Partizanova prepreka je Nefči Baku, a s obzirom na aktuelnu finansijsku situaciju u klubu i sam plasman u Ligu Evrope bi predstavljao uspeh. Da li će se ponoviti 2009. za crno-bele?

U prilogu pogledajte golove sa obe utakmice Partizana protiv Žiline.

Ne propustite