Da li ste ovo znali o Nešu?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 22.03.2015.
09:22
Izvor: Sportske.net

Umesto brojki, rekorda i karijere, evo nekih zanimljivosti o legendarnom kanadskom plejmejkeru koji je juče najavio povlačenje...

Beta/AP Photo/Danny Moloshok
Beta/AP Photo/Danny Moloshok

Povezane vesti

Stiv Neš je bio poznat i kao zavodnik, fetiš su mu bile britanske zvezde, odnosno zemljakinje, glumica Elizabet Harli, kao i pop zvezda "Spajsica", Džeri Halivel.

Nes

Slavni košarkaš je dobitnik najvećeg kanadskog priznanja, odnosno ordena, ne zbog toga što je slavni sportista već humanitarnog rada preko svoje fondacije i u kanadskim školama.

On je prvi Kanađanin koji je zaigrao na Ol-Staru, bilo je to 2002. godine.

Stiv Nes

Učestvovao je na filmskom festivalu u Torontu kao režiser, sa rođakom Ezrom Holandom je snimio film od paraolimpijcu Teriju Foksu kome je amputirana noga.

Neš je odrastao u Viktoriji, u Kanadi, ali je rođen u Južnoj Africi. On je Britanac, otac mu je Englez, majka Velšanka.

Ispunio je san da živi na okeanu, kupio je kuću na kalifornijskoj plaži ove godine.

Stiv Nes

Neš je diplomirani sociolog, završio je univerzitet Santa Klara, gde se i zaljubio u Kaliforniju. Zanimljivo da je poslao prijave na oko 30 koledža, niko ga nije želeo, a onda se javio kouč Dik Dejvi sa Santa Klare koji je rekao da je Neš najgori defanzivni igrač koga je ikada video.

Stiv Nes

Neš je lud za fudbalom, brat Martin je igrao za reprezentaciju Kanade, i otac je takođe bio profesionalnu fudbaler. Ima i svoj klub, Vankuver Vajtkaps, od evropskih klubova navija za Totenhem.

Stiv Nes

Naravno, kao i svaki Kanađanin, Neš je igrao hokej, a razmišljao je o karijeri na ledu, ali se ipak opredelio za košarku i to prilično kasno, kada je imao 13 godina.

Ostalo je legenda...

Ne propustite