Da li bi legendarni Aranda dosudio penal za Zvezdu?

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 29.05.2017.
16:02
Izvor: Sportske.net

Bilo bi svakako zanimljivo čuti mišljenje jednog od najboljih arbitara na svetu s kraj prošlog veka, koji je sada glavešnina sudijske komisije u FIFA.

EPA/SHAWN THEW
EPA/SHAWN THEW

Povezane vesti

I dalje traju prepirke na temu da li je Milorad Mažić oštetio crveno-bele u finalu Kupa ne odlučivši da dosudi najstrožu kaznu u situaciji kada je Mileneković vukao Boaćija za dres pred golom Partizana.

Najbolji srpski sudija je procenio da nije bilo dovoljno elemenata za penal, sa čim Zvezdaška javnost nikako ne može ni da složi, ni da se pomiri, otpužujući ga pritom da je tom svojom odlukom direktno uticao na ishod meča posle kog je Partizan osvojio duplu krunu, a večiti rival ostao praznih šaka.

Jedan od kvalitetnijih argumenata za kojim su posegli Zvezdaši u raspravama koje se vode po portalima, društvenim mrežama, kafanama, ispred zadruga i inim mestima je podsećanje na situaciju sa 1/8 finala Mondijala održanog u Francuskoj na kom je španski sudija Hose Marija Garsija Aranda dosudio penal za Jugoslaviju protiv Holandije.

Svi znamo za legendu koja  kaže da se prečka u Tuluzu i dalje trese posle onog Mijatovićevog šuta sa kreča, a manje se pamti kako je uopšte došlo do penala.

Oni sa malo boljim pamćenjem od "prosečnog Srbende" se sigurno sećaju kako je Jap Stam povukao za dres Vladimira Jugovića, istina, dosta slabijim intenzitetom nego što je Nikola Milenković Ričmonda Boaćija prekjuče na stadionu JNA.

Pogledajte obe situacije u prilogu, uporedite ih i sami procenite da li je Mažić pogrešio, ili je možda Aranda.



Ne propustite

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Branko DDM
Tuesday, 30.05.2017
18:56

U prvoj rečenici ste, uz dužno poštovanje, plasirali dezinformaciju- Španac Aranda u FIFA od SP u Južnoj Africi godine nema nikakvu funkciju (čak ni instruktorsku). Dakle, smenjen je sa mesta šefa sudija. Na njegovo mesto je postavljen Švajcarac Massimo Busacca, a od prošle godine za predsednika FIFA Komiteta za suđenje je postavljen Pl Collina, tako da je, trenutno, i u UEFA i u FIFA glavešina Pl Collina. Dalje ne bih u diskusiju. Prosto, to je nepotrebno gubljenje energije!

avatar
PoparaZarko
Monday, 29.05.2017
18:57

Takvim padavicarima treba pride i zutiefst dati..

avatar
jaaaaa
Monday, 29.05.2017
18:25

ma ovo bi sudio svaki normalan sudija ali ovo je ipak tolesuperliga gde nista nije normalno

avatar
Monday, 29.05.2017
17:57

isto tako ni onaj prekrsaj nad Nemanjom Mihajlovicem nije bio penal , jel da ?

avatar
R E V O L T
Monday, 29.05.2017
18:04

Nije, po faci mu se videlo da glumi:-D

avatar
Dado35
Monday, 29.05.2017
18:07

Ma pusti jih njima su sve priče ispričate...dobili su oni svoje u derbiju i duplu krunu smo osvojili a sada lagano u ligu šampiona a oni neka sastavljaju saopštenja.....ko hubi ima pravo da se ljuti.....ja sam vec jednom rekao oni su poslednji koji mogu da teraju pravdu

avatar
R E V O L T
Monday, 29.05.2017
17:26

Inace, slabo nesto vidjam ovakve komparacije kad Partizan biva ostecen, a to se desava na skoro svakoj utakmici protiv zvezde, primenjujte isti arsin.

avatar
Bik Koji Sedi
Monday, 29.05.2017
17:11

A da li bi legendarni Aranda dosudio neki od penala,koji nisu svirani za Partizan u poslednje 23 godine,sta mislite gospodo? Kao na primer onaj posle duela Mihajlovic-Petkovic,pre dve godine,ili ono kada je lopta pogodila Rnica u butinu? Da malo prodiskutujemo na tu temu sa legendarnim Arandom,slazete se?

avatar
R E V O L T
Monday, 29.05.2017
16:54

Razlika je u tome sto je Jugovic bio u naletu, to je mnogo drasticniji pokret nego ovo od subote, ja bih to uvek vise uporedio sa duelom Vulicevica i Trujica koji sam onomad okarakterisao onako kako sam okarakterisao, poznato je moje misljenje o tome. Mogu i ja vama da posaljem snimak kako je Francuz zil vesije svirao penal za Spaniju u onom mecu protiv nas kad se Abelardo bacio kao da skace u bazen i nekako to da koristim kao argument da nije bio faul nad Balazicem ili, mozda jos bolje, da nije bio faul nad Zarkom Lazeticem jos pre toga... #Kontralogika

avatar
X
Monday, 29.05.2017
16:52

Ceo svet da kaze da nije bilo elemenata za penal oni ce i dalje biti ubedjeni da jeste. Izgubili su titulu i kup od najveceg rivala i to ne mogu da podnesu jednostavno. Svi su im krivi osim njih samih. Da su bolji od nas, dali bi gol iz igre ili kornera, slobodnjaka, ne bi cekali penal za tako nesto.

avatar
Monday, 29.05.2017
16:44

Aranda mozda bi sudio penal,ali Kolina nikad!

avatar
ljutica1
Monday, 29.05.2017
16:38

Pa pogresio Maza ,moramo biti realni...

avatar
Igorinjo
Monday, 29.05.2017
16:36

A da li bi baba Radojka?

avatar
Monday, 29.05.2017
16:23

Ма дајте људи и то што смо добили као пенал против Лали је чист поклон, но ми ни то нисмо искористили! А све и да јесмо Холандија би свакако морала да јури резултат и били су доста физички спремнији од наших играча... Да је нпр гол Давидса у финишу био за 2:2 не знам како бисмо и дал бисмо издржали у продужетку... Осим прве реченице отишао сам од теме (наслова) поста па се извињавам!

avatar
Forza Napoli
Monday, 29.05.2017
16:15

Oni i njihov penal vise...kad u prvom kolu LE ispadnu od kairata opet videcemo hoce li pisati saopstenja i napadati sudije.fk penal

avatar
Bari 1991
Monday, 29.05.2017
16:14

Normalno da bi svirao i mazic je vidio da je bio penal ali nije smeo jer su mu naredili iz saveza im pomaze

avatar
PADAMNAGORE
Monday, 29.05.2017
16:08

A ko kaze da je na toj utakmici sudija doneo pravu odluku? A takodje ovo nisu iste situacije. Jugovic ima loptu u svojim nogama, trci ka golu i u izglednoj je sansi za postizanje pogotka. Mada je smesan faul za penal realno.nNa drugom snimku vidimo dvojicu fudbalera koji se bore za poziciju, povlacenje je na pocetku obostrano a kasnije Boaci odustaje a Milenkovic nastavlja. Ali te borbe ima na svakom prekidu blizu protivnickog gola. Na svakom korneru se ovo desava!

avatar
Burazer
Monday, 29.05.2017
16:22

Ako posmatramo posao koji treba da odradi stoper, ovde je Milenkovic odradio vrhunski, ako neko od zvezdasa moze da pogleda objektivno.

avatar
MilošPB
Monday, 29.05.2017
16:31

Sačuvajte bar malo obraza. Ništa neće promeniti rezultat finala, tako da ne znam koga lažete. Obostrano povlačenje?! Milenković ga vuče, a Boaći pokušava da otrgne od njega. Da nije bilo kontakta Boači bi je zakucao u gol. Neverovatno kako vi sve opravdavate na karjnje naivan način. Leonardo kad udara igrače daleko od lopte to je žar borbe! Karma je čudo. Nadam se da ćete imati ovakvo suđenje u kvalifikacijama, ne bili shvatili koliko ste van realnosti.