Česi nam Jankovića nisu zaboravili!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.06.2015.
20:38
Izvor: Sportske.net

Stadion "Letna" u Pragu u subotu će biti "pozornica" na kojoj će mlade reprezentacije Srbije i Češke odigrati rimejk fudbalske predstave iz 2007. godine kada je glavnu ulogu tumačio Boško Janković.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Stara predstava sa novom glumačkom klapom, tako bismo u jednoj rečenici mogli da najavimo subotnji okršaj mladih reprezentacija Srbije i Češke.

Samo jednom su "Orlići" u prošlosti igrali na Evropskim prvenstvima protiv Čeha od momenta osamostaljenja Srbije ali se tog duela u Nijmegenu svi vrlo rado sećamo.

Generacija koju je sa klupe predvodio Miroslav Đukić stigla je te 2007. godine do finala kontinentalne smotre u Holandiji a druga prepreka u grupnoj fazi takmičenja bila je baš selekcija Češke.

Duel "Orlića" i Čeha odigran je 14. juna na stadionu "De Gofert" u Nijmegenu a selektori su na teren izveli sledeće sastave:

Češka - Žlamal, Kaufman, Hubnik, Kadlec, Jiršak, Švec, Papadopulos (od 74' Blažek), Kladrubski, Filo (od 87' Rajtoral), Kopic

Srbija - Kahriman, Ivanović, Rukavina, Kolarov, Smiljanić, Janković, Milovanović, D. Tošić, Babović (od 66' Basta), Mrđa (od 46' Rakić), Z. Tošić

Srbija U21 2007

Nakon trijumfa nad Italijanima u prvom kolu grupe "B" Srbija je došla u priliku da pobedom nad Češkom već u drugom kolu obezbedi plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Uzbudljiv duel doneo je rezultatsku neizvesnost sve do trećeg minuta nadoknade vremena kada u glavnog junaka izrasta Boško Janković koji golom donosi trijumf Srbiji i šalje je u polufinale kontinentalnog šampionata.



U trećem kolu Srbija je poražena od Engleske ali taj poraz nije uticao na plasman "Orlića" u eliminacionu fazu takmičenja pa su u polufinalu odmerili snage sa Belgijom.

Nakon trećeg trijumfa na šampionatu izabranici Miroslava Đukića otišli su u finale a tamo su doživeli pravi debakl pošto ih je domaćin EP Holandija tukla sa 4:1 na stadionu "Euroborg" u Groningenu.

Ako se vratimo na duel sa Česima recimo da nas i ovoga puta trijumf nad tom selekcijom vodi na prag plasmana u polufinale a samo je pitanje da li u redovima ove generacije imamo "Boška Jankovića" koji će preuzeti glavnu ulogu u rimejku iz Nijmegena.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 19.06.2015
21:35

Generacija koja je obećavala, neki od njih su postali igrači ali u reprezentaciji mala vajda... Nadajmo se da će od ove dve reprezentacije koje trenutno pratimo moći da se sastavi ekipa koja će nas i u budućnosti radovati!