Budućnost - Partizan, Podgorica još pamti ovaj gol Dejana Savićevića!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.06.2017.
18:03
Izvor: Sportske.net

Posle najupečatljivijeg beogradskog duela između Partizana i Budućnosti, prilika je da se podsetimo i jednog u kojoj je crnogorski predstavnik bio domaćin.

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Partizan i Budućnost će nas u narednih mesec dana neminovno podsećati na njihove brojne dvoboje u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Mi smo se, za početak, setili poslednje utakmice i pogotka Dragana Mancea u beogradskom duelu Partizana i Budućnosti 1985. godine, a od mečeva u kojima je Budućnost bila domaćin, ovoga puta smo odabrali utakmicu odigranu 1. marta 1987. godine, pred prepunim tribinama stadiona Pod Goricom.

Domaći tim, čija je prva zvezda tada bio Dejan Savićević, poveo je već u devetom minutu, upravo golom popularnog ''Genija'', koji je sa ivice kaznenog prostora svojom levicom poslao neodbranjiv šut u donji levi ugao Omerovićevog gola - 1:0.

Crno-beli su u drugom poluvremenu uspeli da poravnaju rezultat, pogotkom svog napadača Fadilja Vokrija, koji je odlično reagovao u kaznenom prostoru domaćih, posle centaršuta sa leve strane.

Bilo je to drugo kolo prolećnog dela sezone 1986/87, a isti rezultat bio je i u Beogradu, u drugom kolu jesenjeg dela šampionata Jugoslavije.

Partizan je osvojio šampionsku titulu te godine, ispred Veleža i Crvene zvezde, a Budućnost je bila sedma, sa istim brojem bodova kao i šestoplasirani Dinamo iz Zagreba.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Monday, 19.06.2017
19:41

Sta se stalno hvale sa njihovim Fadiljem Vokrijem pa sigurno nije bio bolji od naseg Dusana Savica.