Zvezdin odgovor Partizanu: ''Toliko smo mali da nam na finale LŠ dođe 5.000 navijača!''

Autor: Milovan Longinov
utorak 14.02.2017.
15:10
Izvor: Sportske.net

Nastavlja se rat!

VK Crvena zvezda
VK Crvena zvezda

Povezane vesti

Vaterpolo klub Crvena zvezda nastavio je "rat saopštenjima" sa Partizanom (odgovor crno-belih pogledajte OVDE), istakavši da nema nameru da vređa večitog rivala, kao što radi druga strana, a da o radu rukovodstva kluba najbolje govori činjenica da je za samo tri godine osvojena Liga šampiona.

Iz Zvezde su drugi put reagovali posle zahteva Partizana da mu se pomogne u teškom finansijskom momentu, tako da se rat saopštenjima nastavlja.

Saopštenje vaterpolo kluba Crvena zvezda prenosimo u celosti:

Sa nestrpljenjem smo očekivali odgovor naših sportskih prijatelja iz Partizana. Ne znamo samo da li su ga dobro pročitali i razumeli? Nismo vas nijednom nazvali (ne)prijateljima kao Vi nas, samo smo iznosili nepobitne činjenice na koje nismo dobili adekvatne odgovore u Vašem saopštenju.

Lokomotivom ste se nazvali sami u Vašim izjavama i saopštenjima! Da ste „institucija“ to niko ne spori, pa i mi sami smo rekli da smo „mali“, toliko „mali“ da nam na finale Lige Šampiona, na Vašem privatnom bazenu Banjica, dođe „samo“ 5.000 navijača, toliko „mali“ da je bazen Tašmajdan uvek bio pun kada smo igrali finala, a svima je poznato šta je to za vaterpolo. Toliko o armiji Zvezdinih navijača kojima je sve potpuno jasno, kako kažete!

Koliko smo „nesposobni“ pokazali smo time što smo za samo tri godine osvojili Ligu Šampiona krećući od nule sa petnaestoro dece koja su se pojavila na prvom treningu januara 2010. godine.

Koliko smo „nesposobni“ zna neko iz Vašeg kluba. Ko vam je doveo jednog „malog“ (pitanje da li je mali za naš sport) privatnog sponzora a sve po principu koliko Zvezdi toliko Partizanu? To je verovatno zato što ne znamo da radimo i ne želimo da pomognemo!

Možda bi moglo da se vidi koliko smo sposobni, da smo imali Sportski centar u vlasništvu, ne na 30 godina koliko ga vi imate, nego samo na upola manje, 15 godina. Možda bi i mi bili „mala Ćira lokomotiva“.

Što se tiče igrača, aktuelnih reprezentativaca, pitamo Vas, koliko ih je došlo u Partizan iz Vojvodine, Jadrana HN, Kotora u novijoj istoriji? Da ne nabrajamo!

Postojala je ideja i inicijativa da naš balon koji smo koristili postavimo na letnji bazen Banjica i tu treniramo kada su nas izbacili sa SC Milan Gale Muškatirović. Pričali smo o tome, ali ništa od toga nismo mogli da realizujemo zato što je to privatni bazen i zavisi sve od Partizana. Morali bi mi da obavimo popravke i sređujemo instalacije (na Vašem SC Banjica) kao što ste napomenuli, zato što se istovremeno ne mogu grejati zimski i letnji bazen.

Kao što smo već napisali u našem prošlom obraćanju „ko se ikad bavio vaterpolom sve mu je jasno i razumljivo“. Mi nikoga nismo vređali i omalovažavali u našem saopštenju, kao što ste to Vi uradili nama i neka vam je na čast!!!!

Uprkos tome, mi Vama ne želimo, po drugi put, kao što smo već objavili, da Vas zadesi sudbina Zvezde, jer ste potrebni Srpskom vaterpolu. Vidimo se na utakmici!!!!!!

BVK CRVENA ZVEZDA“

Ne propustite

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nexi partizan
Wednesday, 15.02.2017
00:04

Ja sam već rekao,da nije bilo Partizana,ni vas ne bi bilo,jer smo vam svoju decu davali,a LŠ ste osvojili,jer ste ceo Partizanov tim doveli,koji je dve godine pre toga osvojio titulu,u Italiji,protiv Pro Reka,na njihovom bazenu...Normalno da će vam doći toliko navijača,kada ste prvi put dotle došli,znalo se da je tad i više nikad...To vam je,što vam je što vam je...Trebate hvala da nam kažete.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Wednesday, 15.02.2017
13:07

I godinu dana posle toga izbacili Pro Reko u cetvrtfinalu sa novim klincima. Ovo im je hvala, e, bas im hvala, hvala, ali ne hvala na tom njihovom hvala.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 14.02.2017
20:40

Pravi vk crvena zvezda se, slično kao i u košarci ,ugasila, a onda je nastala cz vet, finansirana od gospodina u čijem se vlasništvu to jest u vlasništvu njegove žene nalazi Fidelinka. Te godine su igrači dolazili upravo u tu cz, a ne u Pro Reko, mađarske klubove ili ne daj bože Partizan, isključivo na osnovu brutalno jakih ugovora. Setite se i bojkota, setite se i krize u P.R. nnKao i u košarci, tako i u vaterpolu, oprošten vam je poreski dug, dugovi prema bivšim igračima su obrisani, zato što nova cz, kako u košarci, tako i u vaterpolu je novo pravno lice, privredni subjekat koji ne nasleđuje prava i obaveze predhodne prave cz. Da li postoji pravnih osnova za to? Probajte vi sada da otvorite privredni subjekat, zadužite se, uzmete lovu, ugasite ga i otvorite novi bez da odgovarate za vaše prethodne obaveze. Neće da može.nnTuga je u tome što sve ove nove crvene zvezde nisu počinjale iz beton lige, već su nastavljale odande odakle je njihov prezaduženi prethodnik stao, bez preuzimanja obaveza, isključivo prava. Objasnite mi, molim vas, u kojoj to državi na svetu još može. nnZaključak: cz je šampion takvog muljanja, uz podršku svih vlasti, jedino to ne mogu da urade u fudbalu jer su UEFA i FIFA daleko, DALEKO ozbiljnije organizacije od ULEB-a ili FINA/FINE.

avatar
Povratak kralja
Tuesday, 14.02.2017
20:09

Hajde da vam se titula prvaka Evrope dogodila 1946. pa da nas i slažete kako ste došli do nje ali dogodila vam se pre manje od 4 godine, svi su bili rođeni i svi se sećaju šta se dešavalo te dve godine u srpskom vaterpolu. Dobro se sećamo koji su vam bili izvori finansiranja, o kakvim i čijim parama se tu radilo i kakav ste tim kupili tim parama ali vama osim što je instant klub izgleda da vam je pamćenje instant pa se čak ne sećate ni gde ste organizovali F4 LŠ, a kamo li s kakvim timom igrali i s kakvim i čijim parama ga kupili.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 14.02.2017
19:09

Одговор је прави Звездашки и Господски без лагања, вређања и провоцирања. Елита је увек елита.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 14.02.2017
18:17

Prvo ste napa(da)li u fudbalu i godinama to cinili okrecuci citavu zemlju protiv nas pa ste krenuli na kosarku da bi potom i u rukometu imali sta da ma, kazete, a sad ste se prebacili i na vaterpolo.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 14.02.2017
20:03
avatar
MilosNUSKNVP
Tuesday, 14.02.2017
18:14

Imaju li bar navijaci zvezde stida , ako nemaju ovi u upravi VKczv ???nJe l moguce da upravo gledamo prepucavanje neke tamo zvezde sa najboljim svetskim vaterpolo klubom i da upravo pokusavaju na neki nacin da omalovaze sve to!n Ko god bilo sta lose rekao na racun VKP jednostavno ispada smesan. a pogotovo klub koji je vise bio amaterski nego profesionalni,a prica o ligi sampiona je tek posebna!nzasto ne kazu kako nisu nikoga od te generacije isplatili,zasto ne kazu zasto su samo posle dve tri godine od toga,opet gledali u ledja Partizanu!nImali su sve u jednom trenutku,najbolju ekipu evrope,osvojili LS,a posle dve sezone nisu mogli da pridju ni domacem trofeju?nTu treba da se zapitaju,kako,zasto??

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 14.02.2017
18:00

Od tih 15-oro klinaca sto je doslo 2010 godine na prvi trening, kolko je ucestvovalo u osvajanju LS?

avatar
The Real Man
Tuesday, 14.02.2017
18:44

LS im doneli Partizanovi ''klinci'', u to vreme najbolji igraci na svetu :)

avatar
Nicklas Bendtner
Tuesday, 14.02.2017
17:39

Ja na znam kako ove ljude nije sramota sta pisu, kaze krenuli u pohod na ligu sampiona sa 15 dece, a svi znamo sa kakvim timom su je igrali i osvojili, sa decom sigurno nisu jedino ako u decu spadaju Prlainovic, Pjetlovic, Radjen, Sefik i ostali. Ti ljudi sigurno nisu igrali za stipendije, sto se tice navijaca logicno je da su dolazili tada na utakmice kada su znali da imate top tim i da mozete osvojiti Ligu Sampiona, pa se postavlja pitanje zasto vam nisu dolazili prije deset godina i zasto vam sada ne dolazi po pet hiljada navijaca na utakmice. I to godina kad ste bili u vrhu niste izvbacili nijednog reprezentativca, zato ne vidim kako uopste imaju obraza da se guraju u istu recenicu sa Partizanom. Mislio sam da ce nakom obavestenja VK Partizan biti stavljena tacka na ovo ali izgleda da ovi ne prezaju ni od cega i samo guraju vaterpolo u Srbiji u jos tezu situaciju.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 14.02.2017
17:20

Finale LS 2013. godine je bilo na Tasmajdanu, ne na Banjici, a vi u tom finalu nikad ne biste pobedili da Partizan nije maksimalno umorio Jug. Budite zahvalni na tome sto ste dobili lakseg protivnika u polufinalu, a onda i zbog toga sto smo mi isli na jaceg, to su dve posebne stvari, ali i dve veoma vazne stvari. Vi niste vaterpolo vec blatopolo klub, u tome i plivate i obitavate odlicno, i ne samo vi nego svi vi crveno-bijeli ktasise. Zbog cega ne kazete ko je taj koji je i jednima i drugima dao isto para i zbog cega uvlacite ono sto ne treba da se uvlaci u sport? I kako sad mi imamo isto para kao i vi, kako odjednom vise nismo povlasceni po tom pitanju? Kazete da ne omalovazavate, a i sad stavljate znake navoda na takvu velicinu kakva je VKP, jedan od najvecih sportskih kolektiva sveta!

avatar
Guner25
Tuesday, 14.02.2017
17:53

Koji si ti car :),umorili ih,hahaha. Ja bih izvukao igrace VKP kao nesto sto je najlepse sto sam video u sportu,a to je ona podrska Zvezdi. A svi koji se tripujete da znate nesto,a ustvari samo mrzite i k... VKP je institucija. Vaterpolisti su toliko ekonomski podredjeni, a opet su u vrhu.

avatar
Brka Brkic
Tuesday, 14.02.2017
18:40

Sta si se uzbudio bracala,finale je bilo na Banjici a ne na tasmajdanu 2013. godine :))

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 14.02.2017
18:06

O toj podrsci je i suvisno pricati, a o sopstvenom znanju si sasvim dovoljno rekao tim smejanjem. Cuj, krenuli od nule 2010. godine, a dobili ste od drzave sve one igrace (vec) dve i po godine posle toga i imali pola Lige sampiona u bojkotu, da nije bilo toga, mogli biste samo da sanjate trofej mada ni to nije sigurno...

avatar
Ponosni Vuk
Tuesday, 14.02.2017
17:16

Šta nije tačno u onom što je izneto u Zvezdinom saopštenju?

avatar
Nicklas Bendtner
Tuesday, 14.02.2017
17:32

Zezas se ili ozbiljno mislis?

avatar
Petar Petar
Tuesday, 14.02.2017
16:54

Znaci, uspece i ovaj sport da mi ogade... Ne kapiram koja je sad poenta ovog saopstenja? Prvi napisu saopstenje bez ikakve potrebe i bez ikakve prozivke na njihov racun, a onda se uvrede kad im neko odgovori. Sto je najbitnije, oni nisu ni rekli da ste mali klub, nego su oni veci od vas. Sto i jeste istina i ne razumem cemu frustracije.Inace, lako je imati 5000 na finalu kad ti drzava i grad organizuju turnir u tvom gradu. Nebitno, ali stvarno vec ne znate o cemu pisete i ovo je saopstenje sada klasican kompleks, nista drugo...

avatar
Nicklas Bendtner
Tuesday, 14.02.2017
17:40

Kao da neka deca vode VK Crvena Zvezda, smesna saopstenja.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 14.02.2017
16:48

* u ono sto su

avatar
paok
Tuesday, 14.02.2017
16:42

Sta znaci BVK Crvena Zvezda, koje vam je to sad ime po redu. Sto samo pominjete noviju istoriju nije mi jasno. Normalno je da dolaze i igraci sa strane pa ne moze sve iz skole da zaigra za prvu ekipu. A to da nebi zvali nekoga u rep. zaboravite. Ti igraci su posle Partizana igrali jos bolje u drugim klubovima. Zasto niko nije izasao i rekao da je bio ucenjen da mora potpisati za nas, barem bi jedan to uradio a navijaci Zvezde su napisali da je velika vecina to morala da uradi, to je bilo na komentarima od proslog saopstenja. Pa valjda je neko od njih navijao za Partizan i hteo tamo da dodje.

avatar
Dača
Tuesday, 14.02.2017
21:49

Ovo 'B' može da znači bolesnički, može da znači i bivši, možda čak i budući...

avatar
paok
Tuesday, 14.02.2017
23:32

Tacno, moze znaciti sve to.

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 14.02.2017
16:37

Oh, ne..počinje opet...

avatar
SERBON
Tuesday, 14.02.2017
16:18

Ma kakav rat?! Iz prve rečenice se vidi šta oni žele-konstantne rasprave i pluvanje. Partizan ne bi trebao ništa više da saopštava niti odgovara, sve je rečeno.

avatar
Nicklas Bendtner
Tuesday, 14.02.2017
17:41

Upravo, pokusavaju preko Partizana da stvore sebi neko ime i opstanu iako to nisu zasluzili svojim radom i rezultatima.

avatar
Lazar Grobar
Tuesday, 14.02.2017
16:17

''Jer ste potrebni Srpskom vaterpolu''. Lepo od Zvezde,vide i oni da reprezenaciju čine 90% Partizanovih beba.

avatar
Kico14
Tuesday, 14.02.2017
16:17

Nasli ovi da se uporedjuju sa najvecim svjetskim vaterpolo klubom. Smijesni su,normalno da su osvojili titulu akd su najveci budzet u Evropi imali te godine i doveli sve najbolje igrace. Razlika izmedju nas i njih je ta, sto smo mi te igraci stvarali.

avatar
Dolina cupova
Tuesday, 14.02.2017
17:52

Doveli su, tj Dulic i Ceda Jovanović celu generaciju Partizana koja je bila prvak evrope par godina ranije. Napunili ih lovom za jednu sezonu i sa Partizanovim igračima postali prvaci evrope! Tad su imali 5000 navijača i ? Koliko im sad navijača dolazi na utakmice? Koliko navijača ih uopšte prati? To je njihova veličina, a to će ih isto zadesiti i u košarci!

avatar
Tuesday, 14.02.2017
18:04

koje igrace Cirica,Sapica,Vujasinovica pa cak i sadasnji predsednik Jelenic niste vi ni 30% igraca stvorili nego opteli i ucenili (pitaj te koliko njih je izjavilo da mora za vas da igra inace nece u reprezentaciju).Uostalom i svaki drugi klub bi osvojio sve sto ste osvojili vi da imaju iste uslove kao sto ste vi imali i imate.I zajebao si se nije Zvezda imala najveci budet te godine vec Jug cak su i madari imali vecibicet pa i Barseloneta,vi ste bili i ostali cinici i smradovi.