VK Partizan se ograđuje: "Koordinator minimalizovao incident"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.09.2016.
15:57
Izvor: Sportske.net

Vaterpolo klub Partizan ogradio se od izjava koordinatora mlađih selekcija Zorana Brtuše vezanih za incident koji se prošle nedelje dogodio u Zagrebu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Samo dan nakon što je koordinator mlađih selekcija u Vaterpolo klubu Partizan Zoran Bratuša izašao u javnost i izneo detalje vezane za napad na kadete tog kluba u Zagrebu crno-beli su se oglasili saopštenjem.

Predsednik i legenda VK Partizan Aleksandar Šoštar uputio je pisanu izjavu medijima u kojoj se klub ograđuje od pojedinih izjava Zorana Bratuše.

"Vaterpolo klub Partizan se ograđuje od nekih stavova koje je izneo koordinator mlađih selekcija prof. Bratuša. Pre svega u delu minimalizacije onoga što se desilo, jer je svaki napad na sportiste, bili maloletni ili punoletni, više nego užasan čin. Sigurno ne edukativan jer ne postoje 'male batine' i 'velike batine'" kazao je Šoštar.

Partizan se ne slaže ni sa delom izjave Zorana Bratuše u kojoj se ističe da je takva vrsta incidenta mogla da se dogodi bilo gde.

"Sigurno ne možemo da prihvatimo poistovećivanje Beograda i Zagreba kada su u pitanju lična bezbednost sportista jer u Beogradu se takve stvari ne događaju, pogotovo ne nad mladim sportistima!" dodao je Šoštar.

Na kraju, predsednik VK Partizan poručuje da će crno-beli preduzeti sve neophodne mere da u saradnji sa državom nateraju hrvatske organe gonjenja i pravde da počinioce ovog dela privedu i kazne.

"Klub će u narednim danima preduzeti sve neophodne radnje da se utvrdi da li je bilo i bezbednosnih propusta u radu odgovornih za tu selekciju igrača. Mi sigurno nećemo stati i u saradnji sa našom državom tražićemo da se dođe do pune istine i da se odgovorni kazne!" stoji u pisanoj izjavi.

Kadeti vaterpolo kluba Partizan napadnuti su u četvrtak u Zagrebu u vreme trajanja turnira "Mali Medo".

Ne propustite