Vaterpolisti sutra s Grčkom za prvo mesto

Autor: Beta Beta
četvrtak 20.07.2017.
15:55
Izvor: Beta

Vaterpolista Srbije Dušan Mandić rekao je danas da njegovu ekipu protiv Grčke očekuje najteža utakmica na Svetskom prvenstvu, ali je istakao da veruje u pobedu Srbije.

Epa/Mario Ruiz
Epa/Mario Ruiz

Povezane vesti

"Sa Grcima će biti svakako najteža utakmica. Iskusniji su od Španije. Jaki su na dva metra, nekoliko odličnih šutera. Naš adut je kao i uvek odbrana, važna će biti uloga blokova. Znaju da rašire napad pa da spuštaju loptu na centre. Ovde smo raseterećeni za razliku od Olimpijskih igara. Prija nam da smo bez tog bremena. Ali, može i nama da se desi loš dan. Verujem u pobedu jer bismo imali najlakšeg rivala u četvrtfinalu u poslednjih nekoliko godina", rekao je Dušan Mandić, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Vaterpolo reprezentacija sutra od 10.50 igra protiv Grčke meč trećeg kola Grupe C Svetskog prvenstva. Pobednik tog meča biće prvi u grupi i izbeći će osminu finala.

"Znamo Grke, znamo kako igraju i verujem da imamo način da ih zaustavimo. Odbrana mora da bude na nivou, napad strpljiv. Mislim da u ovom trenutku imamo kvalitet da se mi pitamo. Imaju centre, odličnog Kolomvosa, ali i mi imamo vrhunske bekove. Treba biti hladne glave i smiren. Turnir je tek počeo. Sutra je najteža utakmica do sada, ali na tek čekaju prave provere", rekao je Gojko Pijetlović.

Stefan Mitrović je istakao da njegova ekipa želi pobedu kako bi igrala meč manje u Budimpešti, ali da neće biti "ništa strašno" ako ne bude tako.

"Grčka je znala da nam pravi probleme, od njih se očekuje da udje u borbu za medalju. Ako ponovimo ritam iz meča sa Španijom mislim da smo bliži pobedi", rekao je Mitrović.

"Sada smo na početku novog ciklusa ali sami sebi opet stvaramo novi pritisak. Jeste da smo došli da uživamo ali svaki od nas ima rok trajanja i red je da u tom intervalu uradimo najviše što možemo. Ovaj ciklus se završava 2020. i treba da ga odradimo na najbolji mogući način. Biće i vreme teško, oni su dve utakmice igrali pre podne. Ali, kako nama tako i njima", dodao je Mitrović.

Ne propustite