Vaterpolisti spremni za Rio, Mađari savladani na Tašmajdanu

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 21.07.2016.
21:16
Izvor: Tanjug

Generalna proba naših momaka pred Olimpijske igre u Riju bolje nije mogla da prođe.

waterpoloserbia.org
waterpoloserbia.org

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je danas selekciju Mađarske sa 12:11 (2:4, 2:2, 6:3, 2:2), u prijateljskoj utakmici odigranoj na beogradskom Tašmajdanu.

Srpski tim na otvorenom bazenu na Tašu napravio je lepu uvertiru pred pohod na zlato na Olimpijskim igrama u Riju, jedinoj medalji koja nedostaje sadašnjoj generaciji, posle trijumfa nad jednim od glavnih konkurenata.

Izabranici Dejana Savića utakmicu su prelomili u trećoj deonici, kada su nadoknadili dva gola minusa i kasnije je bez problema sačuvali prednost, koja je iznosila i tri razlike.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Filip Filipović sa tri gola, po dva su dali Duško Pijetlović i Milan Aleksić, koliko su na drugoj strani postigli Georgio Zelenski, Marton Vamoš i Kristijan Moherc.

Posle duela sa Mađarima srpski vaterpolisti idu u Osti, predgrađe Rima, gde će tri dana sparingovati sa Italijanima i Australijancima, a zatim sledi odlazak u Rio.

Srbija će na OI igrati u A grupi sa selekcijama Grčke, Japana, Australije, Brazila i Mađarske, a prvi rivali su upravo Mađari, 6. avgusta.

Ne propustite