Vaterpolisti složni: "Važan je kontinuitet"

Autor: Beta Beta
nedelja 30.07.2017.
13:15
Izvor: Beta

Srpski vaterpolisti složili su se u oceni da je treće mesto na Svetskom prvenstvu uspeh i da je uprkos izgubljenoj tituli bilo važno održati kontinuitet psvajanja medalja.

VSS/UNIQA
VSS/UNIQA

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je u subotu pobedila Grčku sa 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1).

Srpski vaterpolista Nemanja Ubović rekao je da je presrećan što je ekipa takmičenje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti završila osvajanjem odličja i da ta bronzana medalja "sija zlatnim sjajem".

"Uvek može bolje, ali presrećan sam što smo takmičenje završili medaljom. Ispostavilo se da smo uspeli da se podignemo posle onakvog polufinala i da od samog starta krenemo agresivno, kao da igramo za zlato. Nama ova bronza sija kao zlato, a sledeći put ćemo se potruditi da bude bolje", rekao je Ubović.

Srpski vaterpolisti nisu uspeli da odbrane titulu šampiona, pošto su u polufinalu, u četvrtak uveče, u neizvesnoj utakmici izgubili od Hrvatske sa 11:12.

Kapiten Srbije Filip Filipović rekao je da je važno da je ekipa nastavila seriju osvajanja medalja i da je ostala u vrhu.

"Uvek smo zajedno i kada padamo i kada se dižemo. Bitno je da smo nastavili seriju, ostali u vrhu. Bili smo sami bez pomoći i moramo da budemo spremni da nas to čeka. Zato ćemo raditi na mentalitetu podićni nivo igre da ne zavisimo od drugih. Nemamo sada samo rivala u bazenu već je to šira priča. Treba biti skroman, bronza nije mala stvar", rekao je on.

Filipović je naveo da je ekipa srećna zbog uspeha, ali da je medalja podstrek i opomena za naredni period.

"Grešili smo protiv Hrvatske i nije bilo lako podići se posle takvog meča. Verovali smo u sebe i od prvog sekunda pokazali da više želimo pobedu od Grka. Takmičenje još nije završeno, nećemo da kvarimo ovu medalju, zaista je velika stvar uzeti je posle onakvog meča u polufinalu. Bili smo fizički istrošeni i uspeli smo da od prvog sekunda nametnemo svoj ritam. Da smo imali iole normalne uslove, mislim da bismo ranije stekli rezultatsko preimućstvo i da bi utakmica bila završena u drugoj četvrtini, a ne da se maltene do kraja branimo", rekao je Filipović.

Reprezentativac Srbije Duško Pijetlović rekao je da je nejgova ekipa pokazala da je kvalitetnija, ali se i osvrnuo na sudjenje.

"Bilo je važno da se psihički vratimo u igru. Vratili smo se posle teškog poraza, teškog jer godinama nismo gubili ovakve mečeve kao što je bio onaj sa Hrvatskom. Lagana pobeda. Od starta smo pokazali i kvalitet i želju. Držali smo prednost od dva, tri gola mada su oni lako dobijali faulove za razliku od nas. Tu je gorak ukus, jer neko sa strane može da organizuje meč kako njemu odgovara", naveo je on.

Golman Gojko Pijetlović čestitao je ekipi jer nije prekinula niz medalja.

"Nije ono na šta smo navikli, ali ovo je uspeh jer smo rekli da je svaka medalja bitna. Delovali smo sigurno, davali golove iz igre. Grci su tvrdi, strpljivi pa smo se borili njihovim oružjem. Mislim da je lepo kada turnir završite pobedom", naveo je on.

Vaterpolista Dušan Mandić rekao je da je ekipa ostvarila cilj i da je zadovoljna bronzom.

"Zadovljan sam bronzom svakako. Ispravili smo ovu grešku koju smo imali u polufinalu i ostvarili smo naš neki lični cilj. Mnogo bi bilo da smo izgubili dve utakmice zaredom. Ova ekipa ima kvalitet. Okliznuli smo se u polufinalu, ali ništa strašno, osvojili smo bronzu i zadovoljni smo", rekao je on.

Srpski reprezentativac Stefan Mitrović ocenio je da je ekipa pokazala da je najjača kada je najpotrebnije.

"U polufinalu smo popustili u segmentu igre po kom smo najprepoznatljiviji, a to je odbrana. Nekako smo non stop pričali kako se spremamo na taj poraz koji će neminovno doći posle silnih uspeha, ali koliko god da je došao u nekom nezgodnom trenutku pokazali smo da možemo da se uzdignemo kad je najbitnije. Za nas 13 igrača u bazenu, i verujem za moge ljude koji nas podržavaju, ova bronza sija kao zlato iz mnogo razloga. Ne bih komentarisao suđenje niti prvenstvo", rekao je on.

Govoreći o utakmici sa Grčkom, Mitrović je rekao da je odlučila agresivna igra Srbije. On je naglasio da je najvažnije to što je Srbija nastavila da osvaja medalje.
 
"Ne kažem da protiv Hrvatske nismo ušli agresivno, jednostavno oni su bili bolji u tom trenutku. Nama je kontinuitet medalja izuzetno bitan. Rekli smo da niko nama ne može da stvori toliki pritisak, koliko mi sami možemo sami sebi. Mislim da je i to bio neki mali kamen spoticanja u polufinalu, ali definitvno smo se u meču sa Grčkom uzdigli i pokazali zašto smo šampioni. Zaista za mene ova bronza sija kao zlato", naveo je Mitrović.


Ne propustite