Vaterpolisti Radničkog - ponos Kragujevca!

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.12.2014.
19:13
Izvor: Sportske.net, vkradnicki.com

Posle velikog uspeha u Bečeju i prvog osvojenog domaćeg trofeja u istoriji kluba, vaterpoliste Radničkog je danas na svečanom prijemu ugostio gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, sa saradnicima: Milanom Uroševićem predsednikom Skupštine grada, Borisom Kovačevićem članom Gradskog veća za vanprivredne delatnosti i Nikolom Uroševićem pomoćnikom gradonačelnika za sport, priredio je danas, u zgradi grada, prijem za vaterpoliste Radničkog, koji su sinoć, pobedom nad Partizanom (5:4), prvi put osvojili Kup Srbije.

Nikolić je istakao da su vaterpolisti priredili svim Kragujevčanima veliku radost i čestitao im što su u Kragujevac doneli prvi domaći trofej.

''Vaterpolisti treba da budu ponosni na sve što su uradili i svi mi u gradu se jako ponosimo njima. Na ovaj način su nas obavezali da i dalje ulažemo u sport, da pratimo naše sportiste, ali su nam i dali primer kako mi treba da funkcionišemo u ostalim oblastima. Posebno mi je drago što vaterpolo škola ide u korak sa seniorskim timom i što se sve više kragujevačke dece bavi ovim sportom - što nam je i glavni cilj'', rekao je Nikolić.

Gradonačelnik je dodao da će Vaterpolo klub Radnički i dalje imati punu podršku grada.

''Uprkos tome što će sledeća godina biti teška, nadamo se da će biti dovoljno sredstava da klub funkcioniše na ovako visokom nivou i da svi ostanu na okupu. Verujem da će grad Kragujevac još dugo biti veliki saveznik vaterpolo kluba'', zaključio je Nikolić.

Gradonačelnik Radomir Nikolić uručio je sportskom direktoru Radničkog, Jugoslavu Vasoviću, zastavu Kragujevca, sa željom da je vaterpolisti istaknu gde god da igraju, jer dostojno reprezentuju grad.

''Bilo je izuzetno teško i naporno, ali smo znali da će biti tako. Prezadovoljni smo urađenim i najvažnije je da smo skinuli sa leđa veliki teret. Iako smo za cilj postavili jedan domaći trofej, tu se ne zaustavljamo. Želimo duplu krunu, a pola posla je već odrađeno'', rekao je Vasović.

Ni vaterpolisti nisu ostali dužni gradonačelniku. Naime, kapiten Aleksandar Ćirić poklonio mu je kupaće gaće kluba i pozvao ga da se oproba u vaterpolu.

''Utakmica je bila teška, ali smo smogli snage da pobedimo. Ostaje nam da malo uživamo u svemu ovome i da na pravi način proslavimo, a onda da se okrenemo osvajanju šampionske titule. Ima još dosta da se igra, u sportu nije uvek sve tako jednostavno i sigurno je da se ni do naslova prvaka ne dolazi lako'', zaključio je Ćirić.

Ne propustite