Uspešan start Kragujevčana u Ligi za prvaka!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.02.2015.
20:17
Izvor: Sportske.net

Kragujevački Radnički večeras je u prvom kolu Lige za prvaka u okviru Triglav lige pred svojim navijačima u veoma zanimljivoj utakmici savladao ekipu Jadrana iz Herceg Novog.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Na startu Lige za prvaka Triglav vaterpolo lige, Radnički iz Kragujevca savladao je Jadran iz Herceg Novog, rezultatom 5:4, preotevši mu tako treće mesto na tabeli.

Od samog starta igralo se tvrdo, pa su prve dve četvrtine završene istim rezultatom – 1:1. Goste je u igri držao dvostruki strelac Jovan Sarić, dok su u kragujevačkom timu precizni bili Srđan Vuksanović i Marko Ćuk.

Nije se mnogo toga promenilo ni po povratku sa odmora. Tek posle šest minuta igre u drugom poluvremenu Ćuk je doneo Šumadincima novo vođstvo (3:2), a sredinom poslednje deonice prednost je udvostručio Vuksanović (4:2).

Međutim, crnogorski predstavnik se nije predavao. Najpre je preko Sarića sa igračem više smanjio zaostatak, a odmah zatim i izjednačio golom Stefana Vidovića iz kontranapada, u poslednjem minutu (4:4).

Ipak, 23 sekunde pre kraja sjajni Vuksanović je bio precizan sa igračem više i tako doneo vrlo važne bodove svom timu.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je upravo Srđan Vuksanović sa tri gola, dok je Marko Ćuk postigao jedan manje. Na drugoj strani tri gola za goste dao je Jovan Sarić, a jednom je precizan bio Vidović.

Uz pomenute strelce, jedan od najzaslužnijih za pobedu Radničkog bio je golman Zdravko Radić, koji je nanizao 16 odbrana.

''Utakmica je bila veoma teška za igru, došla je za nas u vrlo nezgodnom trenutku, jer smo prethodnu nedelju praktično proveli sedam dana u putu. Na kraju smo ostvarili pozitivan rezultat i to je jedino bitno u ovom trenutku'', rekao je Marko Ćuk, bek Radničkog.

Zadovoljan je bio i strateg Kragujevčana, Uroš Stevanović.

''Ušli smo malo nervozno u utakmicu, imali malo problema sa realizacijom, ali najbitnije je da dobijamo ove utakmice kada ne igramo najbolje. Neke ciljeve smo već ostvarili, a želimo i da se plasiramo na 'fajnal-for', ali bez preteranog imperativa'', kazao je Stevanović.

Radnički – Jadran HN 5:4 (1:1, 1:1, 1:0, 2:2)

RADNIČKI: Radić, Joksimović, Bogdanović, Marković, Miličić, Vrlić, Ćirić, Basara, Vuksanović 3, Dedović, Ćuk 2, Petrković, Živojinović, Toholj. Trener: Stevanović.

JADRAN: Kandić, Ukropina, Popadić, Sekulić, Vidović 1, Porobić, Baničević, Sarić 3, Latinović, Spaić, Drašković, Pješivac, Popović, Gardašević. Trener: Gojković.

Ne propustite