Stevanović: "Počinje serija važnih mečeva"

Autor: Beta Beta
subota 24.01.2015.
02:05
Izvor: Beta

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je danas da utakmicom protiv riječkog Primorja u regionalnoj ligi negova ekipa počinje seriju važnih mečeva.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Radnički sutra od 17.15 dočekuje lidera na tabeli regionalnog takmičenja, a posle ga očekuju dueli protiv Breše u Ligi šampiona, Mladosti u Triglav ligi i, na kraju, utakmica protiv Egera u najelitnijem evropskom takmičenju.

"To su izuzetno bitne utakmice za nas, u kojima bi pobede mogle mnogo da nam donesu. Primorje je neporaženo u Triglav ligi. Izuzetno je kvalitetna ekipa, napravljena za osvajanje titule u svakom takmičenju u kom učestvuje. Sa druge strane, mi smo pokazali da u Kragujevcu možemo da igramo sa svakim", rekao je Stevanović.

On je dodao da utakmica sa Primorjem dolazi u lošem momentu, jer neće moći da računa na sve igrače.

"Za sada sigurno neće igrati prvi centar Josip Vrlić, zbog obaveza sa brazilskom reprezentacijom, i Filip Trajković, a pod znakom pitanja su još trojica-četvorica igrača", dodao je Stevanović.

Golman Radničkog Zdravko Radić, koji je 2012. godine predvodio Primorje do finala Lige šampiona, dobro poznaje hrvatski tim.

"Primorje je ekipa koja je već duže vreme na okupu, pa se dosta dobro poznaju i dobro igraju. To je skup vrhunskih pojedinaca od kojih svaki ima svoj kvalitet i prepoznatljiv šut, što je za nas golmane bitno. Ne mogu da izdvojim nekog igrača za kog bih mogao da kažem da ima loš šut"
, rekao je Radić.

Čuvar mreže Radničkog je istakao da ova utakmica njegovoj ekipi dosta znači, kako na psihološkom, tako i takmičarskom planu.

"Pokušaćemo da se dignemo što više, iako znamo da će biti veoma teško. Dolazi nam skup inzvarednih pojedinaca i jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona. Ali, i mi imamo neke naše adute uz pomoć kojih možemo da dođemo do cilja. Uz našu publiku, koja nas sjajno prati u poslednje vreme, imamo šansu da napravimo iznenađenje", naveo je Radić.

U prvom susretu te dve ekipe Riječani su bili ubedljivi, a povratnik u Primorje i dojučerašnji bek Radničkog Damir Burić rekao je da Kragujevčani u tom meču nisu pokazali pravo lice.

"Radnički je dobra ekipa, mnogo kvalitetnija nego što je to dočarala utakmica u Rijeci. Najvažnije je da odigramo kvalitetno. Smatram da smo u ovom trenutku znatno kvalitetniji od njih, ali moramo biti ozbiljni, jer je Radnički osvajanjem Kupa pokazao da je trenutno najbolja ekipa zemlji", kazao je Burić.

Ne propustite