Srpski vaterpolisti u Nišu, Kruševcu i Kragujevcu

Autor: Beta Beta
utorak 13.06.2017.
16:48
Izvor: Beta

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u naredna tri dana tri prijateljske utakmice sa selekcijom Australije, kao generalnu probu pred završni turnir Svetske lige.

Epa/Orestis Panagiotou
Epa/Orestis Panagiotou

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u naredna tri dana tri prijateljske utakmice sa selekcijom Australije, kao generalnu probu pred završni turnir Svetske lige.

"Australija će bez svake sumnje biti protivnik po meri. Pripreme teku po planu, a kao što je to slučaj godinama unazad u reprezentaciji vlada izvanredna atmosfera što nam u znatnoj meri olakšava rad i daje mu na dodatnom kvalitetu", rekao je reprezentativac Sava Randjelović u najavi utakmica.

Prva utakmica je u sredu od 19.30 u Nišu, druga dan kasnije u Kruševcu od 18.00, a treća u petak od 19.00 u Kragujevcu.

Ulaz na utakmice u Nišu i Kragujevcu biće besplatan uz preuzimanje karata na blagajni Čaira i dvorane Jezero, dok ulaznica za meč u Kruševcu košta 200 dinara, a prihod će biti u humanitarne svrhe.

Randjelović je kazao da rezultat neće biti u prvom planu, već taktičko uigravanje za velika takmičenja koja Srbiji predstoje. On je rekao da će se srpski vaterpolisti truditi da pobedama obraduju svoje navijače.

Njegov saigrač Nemanja Ubović je rekao da je prava stvar za popularizaciju vaterpola to što utakmice igra u gradovima širom Srbije i izrazio nadu da će hale u Nišu, Kruševcu i Kragujevcu biti pune.

"Ovi dueli sa Australijancima će nam biti jedine provere i svakako bi nam prijala podrška navijača. Poslednje četiri godine na završnim turnirima Svetske lige znamo samo za zlatna odličja, ali time se ne opterećujemo. Naš prioritet ovog leta je Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Sve je maksimalno podredjeno tome", rekao je Ubović.

Završni turnir Svetske lige održaće se od 20. do 25. juna u Moskvi, gde će reprezentacija Srbije braniti trofej koji je osvajala svake godine od 2013.

Ne propustite