Srbija spremna za veliku borbu s Hrvatima

Autor: Beta Beta
petak 18.07.2014.
15:40
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da očekuje neizvestan meč protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu i istakao da njegova ekipa mora da bude agresivnija ukoliko želi da pobedi. Sa njim se slažu i njegovi puleni.

waterpoloserbia.org
waterpoloserbia.org

Povezane vesti

Srbija je juče u Budimpešti poražena od domaćina Mađarske sa 6:8 u utakmici trećeg kola Evropskog prvenstva.

"Rizikovali su sa isključenjima i pogodili, jer smo slabo igrali igrača više. Ipak su svetski prvaci, publika je bila velika podrška ali je problem bio u našoj agresivnosti.

Ako to pokažemo protiv Hrvata onda bi ishod mogao da bude povoljniji. Njih muči remi sa Španijom jer sada svi želimo poziciju broj dva"
, izjavio je selektor Dejan Savić.

Meč četvrtog kola izmedju Srbije i Hrvatske igra se u subotu od 16h.

"Pritisak je isti, naše je da odigramo bolje nego u meču sa Mađarskom, a to zavisi od ulaska u meč. Biće tvrdo, neizvesno do samog kraja",
dodao je Savić.

Srbija je protiv Hrvatske igrala 17 puta. Pobedila je devet puta, izgubila sedam, a jedan meč je završen nerešenim rezultatom.

"Već smo bili u ovakvim situacijama i znamo kako da se vratimo. Protiv Hrvata nam treba ono što nismo imali u duelu sa Mađarima – glava i strpljenje. Jedan poraz ništa ne znači ako izvučete pouke. Znamo koliko vredimo, šta želimo na ovom prvenstvu i borićemo se za to",
kazao je Filip Filipović.

Filipović je naveo da očekuje meč sa puno kontakta i brojnim isključenjima.

"Ne menjaju stil i kada menjaju igrače"
, dodao je Filipović.

Golman Gojko Pijetlović jedan je od najboljih igrača Srbije u Budimpešti.

"Voleo bih da nastavim sa ovakvim partijama, ali i da tim bude uspešan. Nije odbrana bila loša u duelu sa Mađarskom, ali je napad bio takav da je junak utakmice bio moj kolega Deker.

S Hrvatima će biti neizvesno. Zbog remija sa Španijom njihovo je opterećenje veće. Nama pobeda donosi najverovatnije drugo mesto i verujem da imamo snage za takav rezultat"
, rekao je Pijetlović.

Ne propustite