Spektakl u Kragujevcu - Radnički protiv prvaka Evrope!

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.01.2015.
13:31
Izvor: Sportske.net

Derbi meč trećeg kola Lige šampiona igra se u sredu u Kragujevcu, gde domaći Radnički dočekuje aktuelnog prvaka Evrope i svog ''starog dužnika'', ekipu španske Barselonete.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Prvi evropski izazov u 2015. godini ekipa kragujevačkog Radničkog imaće sutra od 16:30h pred svojim navijačima, i to protiv španske Barselonete, branioca trofeja u Ligi šampiona.

Ovaj meč se igra u okviru trećeg kola Grupe A elitnog evropskog takmičenja, a za Kragujevčane će biti možda i od presudnog značaja kad su u pitanju šanse za plasman među šest najboljih ekipa u Evropi.

Podsetimo, Radnički je u prva dva kola doživeo poraze od Pro Reka i Olimpijakosa, ali ni Barseloneta se ne može pohvaliti pobedama, pošto je do sada upisala dva remija - protiv mađarskog Egera i italijanske Breše.

Sutrašnji duel će imati poseban značaj, s obzirom da se radi i o svojevrsnoj reprizi prošlogodišnjeg finala Lige šampiona, kada je Barseloneta uspela da minimalnim rezultatom (7-6) savlada Kragujevčane.

To će biti i motiv više ekipi Radničkog da sutra pred svojim navijačima ostvari prvu pobedu ove sezone u gruipnoj fazi Lige šampiona.

ciric radnicki

Tu činjenicu je na današnjoj konferenciji za medije istakao i trener Radničkog Uroš Stevanović.

''Izuzetno bitna utakmica za nas, jer u slučaju negativnog rezultata, umanjuju nam se šanse za plasman na ''Fajnal 6''. Neke naše ciljeve smo već ispunili samim plasmanom u LŠ i osvajanjem nacionalnog Kupa, ali vidimo svoju šansu i uveren sam da sa svima u evropskoj eliti možemo da se nosimo.

Ovaj meč ima i drugu dimenziju, Barsa nam je nanela taj poraz u finalu Lige šampiona prošle godine. Jeste da to više nisu iste ekipe - oni su promenili samo jednog igrača, i to Marka Petkovića, koji sada igra za nas, a naš tim je značajno izmenjen u odnosu na prošlu sezonu'',
objašnjava trener Stevanović.

radnicki stevanovic petkovic

Pomenuti vaterpolista Radničkog Marko Petković
se takođe obratio novinarima na današnjoj konferenciji. On bi svakako mogao da bude jedan od glavnih aduta Radničkom u sutrašnjem meču, s obzirom da odlično poznaje Špance.

''Za nas jako bitna utakmica u LŠ. Uroš je već rekao da smo u dve veoma teške utakmice ostali bez bodova, protiv prvog favorita Lige šampiona, italijanskog Pro Reka i grčkog Olimpijakosa, koja je takođe jedna od najboljih ekipa u Evropi.

Za mene lično, dodatni motiv je meč protiv Barselonete, kao i za Ćirića, i Vrlića, koji su ranije takođe nastupali u tom klubu. Oni imaju neki svoj sistem, sigurno su se tokom minule pauze pripremali isključivo za meč sa nama.

Poznajem svakog njihovog igrača u dušu, znam i neke detalje koji ne mogu da se vidi na snimcima i utakmicama, jer sam u prethodne tri godine dva puta dnevno bio u bazenu sa njima i van njega. Znam kako svaki igrač razmišlja i to bi moglo da bude naša prednost.

Mi smo imali malo vremena da spremimo ovaj meč, ali velika nam je želja da na našem bazenu, pred našim navijačima, sutra osvojimo bodove, a dobro je poznato da se iz Kragujevca bodovi teško odnose'',
optimistički je poručio Petković.

Na kraju, informacija za navijače Radničkog - ulaznice za ovaj meč koštaju 200 dinara, pa verujemo da će se Kragujevčani odazvati u velikom broju da podrže svoje vaterpoliste.

karta

Liga šampiona, Grupa A

Treće kolo, sreda:

Radnički - Barseloneta
Breša - Eger

Četvrtak:

Pro Reko - Olimpijakos.

Tabela:
Pro Reko 6, Olimpijakos 4, Breša 2, Barseloneta 2, Eger 1, Radnički bez bodova.

Ne propustite