Spektakl na Tašu - 'Čiča Žile' i 'čiča Boba' otišli u penziju!

Autor: Beta Beta
petak 23.12.2016.
19:50
Izvor: Beta

Proslavljeni vaterpolisti Srbije Živko Gocić i Slobodan Nikić oprostili su se danas od reprezentacije spektakularnom utakmicom protiv "tima sveta" na prepunom bazenu u Tašmajdanu.

Beta/Ministarstvo omladine i sporta
Beta/Ministarstvo omladine i sporta

Povezane vesti

Ekipe su odigrale revijalan meč, pun atraktivnih poteza, a rezultat je bio u drugom planu. Beogradska publika na krcatom Tašmajdanu, oko 2.000 ljudi, toplo je pozdravila igrače "tima sveta", koji su činili vrhunski igrači iz Hrvatske, Mađarske, Crne Gore, Španije, Italije i drugih zemalja, a ovacijama je pozdravila "Delfine".

Utakmica se završila sredinom poslednje četvrtine, kada su Gocić i Nikić izašli iz bazena, uz pesmu grupe Queen – We are the Champions, potpisali su autograme deci pored bazena, ali pojedinim ljudima iz publike, koja ih je burno pozdravila i uzvikivala "šampioni". Oni su se posle pozdravili sa "timom sveta" i svojim saigračima.

Srbija je ovog leta krunisala vrhunsku godinu osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, posle kojih su Gocić i Nikić najavili oproštaje. Gocić ima 362 nastupa za nacionalni tim, dao je 207 golova i osvojio 26 medalja. Nikić ima 355 nastupa, postigao je 354 gola i osvojio je 29 trofeja, što ga čini najtrofejnijim vaterpolistom sveta.

Meč na Tašmajdanu gledali su brojni ljudi iz vaterpola, državni službenici, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, fudbalska legenda Dejan Stanković, i drugi sportski radnici, ali i glumci i ličnosti iz javnog života.

Vaterpolo savez Srbije je pre početka utakmice dodelio priznanja za jubilarne nastupe u reprezentaciji. Priznanja za 100. nastup dobili su Dušan Mandić, Miloš Ćuk i Branislav Mitrović; za 200 Stefan Mitrović, Milan Aleksić i Gojko Pijetlović, dok je Filip Filipović nagrađen za 300 nastupa za nacionalni tim.

Srbija je igrala u sastavu iz Rija i činili su ga: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Branislav Mitrović.

Tim sveta činili su: Hristos Afrudakis (Grčka), Aleksandar Ivović, Predrag Jokić, Miloš Šćepanović (Crna Gora), Marko Avramović, Slobodan Soro (Srbija), Paulo Obradović, Luka Lončar (Hrvatska), Deneš Varga, Daniel Varga, Gabor Kiš, Norbert Madaraš (Mađarska), Lukaš Seman (Slovačka), Giljermo Molina (Španija) i Pijetro Filjoli (Italija). Trener je Vjekoslav Kobešćak.

Rezultat je na kraju bio 14:12 za Srbiju. Sav prihod od ulaznica namenjen je u humanitarne svrhe.

Kada su se pozdravili sa bivšim saigračima, predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić je Gociću i Nikiću uručio priznanja za nastupe u reprezentaciji, a dobili su i penzionerske stolice, na kojima je pisalo "čiča Žile" i "čiča Boba".

Ne propustite