Španci potopljeni u Nišu!

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.07.2015.
15:36
Izvor: Beta

Vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na turniru u Nišu, pošto je danas savladala selekciju Španije sa 11:9 (3:1, 1:2, 5:5, 2:1).

waterpoloserbia.org
waterpoloserbia.org

Povezane vesti

U redovima Srbije Dušan Mandić, Slobodan Nikić, Filip Filipović i Andrija Prlainović su postigli po dva gola, dok je u reprezntaciji  Španije najefikasniji bio Blai Maralač sa tri gola.

Srbija je na startu utakmice povela sa 3:0, ali su već početkom druge četvrtine Španci smanjili na 3:2. Posle gola Nikića, rival je do kraja četvrtine smanjio na 4:3.

U trećoj četvrtini bilo je 10 golova, po pet na obe strane. Iako su Španci izjednačili na 5:5, Srbija je čuvala prednost, najčešće dva gola razlike. Ipak, 11 sekundi pre kraja Malarač je smanjio, a početkom poslednjeg dela Albert Espanjol izjednačio na 9:9.

Za pobedu Srbije na današnjem meču pobrinuli su se Pijetlović i Filipović, kao i golman Srbije Dimitrije Rističević, koji je u potpunosti iskoristio šansu u poslednjoj četvrtini.

Na turniru u Nišu, na kojem još učestvuju i Kina, Nemačka, Grčka, Crna Gora, Rusija i Rimunija, sutra su na programu utakmice za plasman.

Turnir u Nišu služi kao priprema vaterpolistima Srbije za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će se od 27. jula do 8. avgusta održati u Kazanju.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Saturday, 18.07.2015
08:39

Klubski vaterpolo je u ambisu, ostao nam je samo ovaj na reprezentativnom nivou. Momcima cestitke, godinama unazad cine ovu naciju ponosnom!

avatar
Zver Memphis
Thursday, 16.07.2015
17:22

Bravo majstori