SP - Grci arhivirani, Srbija u finalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 11.09.2015.
19:44
Izvor: Sportske.net

Mladi vaterpolisti Srbije boriće se za zlatnu medalju u vaterpolu na Svetskom prvenstvu koje se igra u Almatiju.

waterpoloserbia.org
waterpoloserbia.org

Povezane vesti

Srbija je definitivno najdominantnija reprezentacija na ovom Svetskom prvenstvu za juniore, a danas su izabranici Vladimira Vujasinovića savladali Grčku u polufinalu veoma ubedljivim rezultatom - 16:8 (5:2, 3:2, 3:2 i 5:2).

Za zlatnu medalju boriće se protiv izabrane selekcije Italije koja je u drugom polufinalu bila bolja od Mađarske sa 12:10.

Najefikasniji u našem timu bili su sjajni Gavril Subotić i Toholj sa po 4 gola, 3 je postigao Asanović, dok je u Grčkoj najefikasniji bio Foskolos sa 3 postignuta gola.

Treba izdvojiti fenomenalnu igru Gavrila Subotića na ovom prvenstvu, dobro su ga zapamtili Meksikanci kojima je dao neverovatnih deset golova, Špancima 6 u četvrtinalu, danas Grcima 4 u polufinalu.

"Imaju odlične privačke predispozicije. Sjajan ritam u igru u kojoj nemaju centra. Koriste svaku priliku da uđu na dva metra i u tome su potpuno nepredvidljivi.

Uz to imamo igrača manje tako da nas čeka izuzetno fizički zahtevna utakmica.", rekao je Vujasinović pred sutrašnju finalnu utakmicu u Almatiju protiv reprezentacije Italije.

SRBIJA: Dobožanov, Asanović 3, Repanović 1, Subotić 4, Gvozdanović, Gogov 1, Toholj 4, Manojlović 2, Radojević 1. Selektor: Vujasinović.

GRČKA:
Zerdevas, Kopeladis 1. Sarzetakis , Foskolos 3, Kanakis 2, Nikolidis 1, Kalogerakos, Kapetanikis, Atumaritis 1, Forozidis. Selektor: Hadžiteodoru

Ne propustite