SP - "Delfini" bez problema sa Španijom, protiv Grka za prvo mesto u grupi

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.07.2017.
13:36
Izvor: Sportske.net

Vaterpolo reprezentacija Srbije upisala je drugu pobedu u sklopu grupne faze Svetskog prvenstva u Budimpešti. Nakon Južne Afrike savladana i selekcija Španije.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Apsolutni vladari u svetu vaterpola stigli su do drugog trijumfa u grupnoj fazi Svetskog prvenstva koje se održava u Budimpešti.

Nakon startne pobede nad nejakim takmacom Srbija je danas savladala selekciju Španije rezultatom 11:5 (3:1, 2:0, 3:2, 3:2) u okviru drugog kola Grupe C.

Ponovo su "Delfini" bili za klasu bolji rival od protivnika i ponovo se pobeda nije dovodila u pitanje ni u jednom trenutku.

Po dva gola za branioca titule Srbiju postigli su Andrija Prlainović, Filip Filipović i Nemanja Ubović. Po jedan gol postigli su Dušan Mandić, Milutin Aleksić, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Miloš Ćuk.

Dva gola za Španiju postigao je Alehandro Sančes, dok su se po jednom među strelce upisali Blaj Maljarač, Alberto Espanjol i Alberto Baroso Makaro.

Prvi gol postigla je Španija, na 2:45 minuta pre kraja prve četvrtine, preko Alehandra Sančesa, a posle toga Srbija je vezala pet golova za vođstvo od 5:1 na poluvremenu. Osim strelaca, u tom periodu istakao se i golman Branislav Mitrović.

Ekipa Dejana Savića je i u nastavku sigurnom igrom sačuvala prednost, ostvarila drugu pobedu na turniru i peuzela prvo mesto na tabeli ispred Grčke, koja je jutros pobedila Južnu Afriku sa 18:2.

Srbija će u petak odmeriti snage sa Grčkom, a pobeda u tom duelu garantuje prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale, a samim tim i dan odmora više. Taj meč je na programu od 10.50.

Ne propustite