Solnok bez milosti - Katastrofa Radničkog!

Autor: Darko Mitrović
subota 19.09.2015.
18:33
Izvor: Sportske.net, vkradnicki.com

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog doživeli su danas najubedljiviji poraz u kratkoj klupskoj istoriji i ujedno se oprostili od izgleda za novi plasman u Ligu šampiona.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pretrpeli su očekivano ubedljiv poraz od fantastičnog spoja mađarskih i srpskih reprezentativaca, ekipe Solnoka, rezultatom 21:2, u drugom kolu grupe E druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona, koja se igra u nemačkom Hanoveru.

I pre početka susreta bilo je jasno da mlada ekipa Radničkog, koja ne rečunajući iskusnog golmana Denisa Šefika ima prosečnu starost od tačno 18 godina, nema šta da traži protiv jednog od najjačih svetskih timova, koji u svojim redovima ima igrače koji su osvojili gotovo sve, kako na klupskoj, tako i reprezentativnoj sceni.

Od samog starta Mađari su krenuli silovito, ne štedevši ni sebe ni protivnika, pa je razlika rasla kako je meč odmicao, a sve što su Kragujevčani uspeli da urade bili su počasni pogoci Radeta Joksimovića i Luke Bosića.

Prednjačio je najbolji igrač sveta za 2013. godinu, Deneš Varga, sa četiri pogotka, a jedan manje postigli su njegov brat Danijel i Tamaš Mezeji sa po tri.

Od sprskih reprezentativaca najefikasniji bio je Stefan Mitrović sa dva gola, Milan Aleksić dodao je jedan, a Živko Gocić se nije upisao u strelce.

Ovim porazom Šumadinci su izgubili i teoretske šanse za plasman u treću rundu, a priliku za častan oproštaj od ovogodišnje evropske scene će imaće u nedelju, od 10.15 sati, sa crnogorskom Budvom, dok će se za prvo mesto u grupi od 12 časova boriti Solnok i domaći Hanover.

Radnički – Solnok 2:21 (0:4, 0:6, 1:5, 1:6)

Solnok: Nađ, Gocić, Madaraš 1, Vamoš 1, Janšik 2, Mezeji 3, Aleksić 1, Janger 2, Da. Varga 3, De. Varga 4, Kiš 2, Mitrović 2, Deker.

Radnički:
Šefik, Novičić, Blažević, Joksimović 1, Martinić, Stanojević, Alijagić, Lekić, Ganić, Bosić 1, Živadinović, Tomašević, Dobožanov
.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grobar Niksic
Saturday, 19.09.2015
18:45

kako propadose klubovi koji se naprave da postoje 2-3 sezone i onda cao