SL - "Furija" na dnu bazena, Rašović junak Srbije!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.11.2015.
21:20
Izvor: Sportske.net

Vaterpolo reprezentacija Srbije upisala je drugu pobedu u grupnoj fazi Svetske lige, pošto je večeras u Novom Sadu u izuzetno neizvesnom meču uspela da savlada selekciju Španije.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trostruki uzastopni osvajač trofeja u Svetskoj ligi vezao je večeras drugu pobedu u grupnoj fazi pomenutog takmičenja.

Srbija je kao domaćin savladala Španiju rezultatom 13:12 pa se posle nekompletnog drugog kola u grupi "B" nalazi na prvom mestu u grupi sa skorom 2-0 i gol razlikom 25:21 (+4).

"Delfini" su sjajno otvorili duel u Novom Sadu, tokom druge deonice imali su i četiri gola prednosti posle pogotka Nikole Jakšića (6:2), ali su gosti uspeli da se vrate u meč.

Do odlaska na odmor Albert Espanjol je smanio na 7:4, a tokom treće deonice Španci su smanjili zaostatak na -1 što ih je u potpunosti vratilo u meč.

Tri puta su gosti sa Iberijskog poluostrva stizali do izjednačnja u poslednjoj četvrtini, da bi na dvadeset sekundi pre kraja Strahinja Rašović doneo pobedonosni gol Srbiji svojim trećim pogotkom na meču.

Odbrana je u poslednjem napadu odradila svoj deo posla pošto je napad "Furije" odbijen, pa su "Delfini" u Novom Sadu stigli do druge pobede u grupi "B" i prvog mesta na tabeli.

Najefikasniji pojedinci u redovima pobedničkog sastava bili su Andrija Prlainović i Strahinja Rašović sa po tri pogotka, dok je Špance predvodio Giljermo Molina sa pet golova.

Narednu utakmicu u Svetskoj ligi Srbija će odigrati protiv Crne Gore koja zbog dešavanja u Francuskoj nije otputovala na duel sa "Trikolorima".

Ne propustite