Sjajan meč u Kragujevcu, Radničkom bod!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.01.2015.
20:35
Izvor: Sportske.net

Pravi derbi odigrale su ekipe Radničkog i Primorja večeras u Kragujevcu. Na kraju, podela bodova...

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

U derbiju 13. kola Triglav vaterpolo lige, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca odigrali su nerešeno, sa favorizovanim riječkim Primorjem, koje je do ovog kola imalo maksimalan učinak, rezultatom 8:8, i tako osvojili vrlo važan bod koji prenose u drugu fazu takmičenja.

Hrvatski predstavnik bolje je otvorio utakmicu i poveo preko Španca Havijera Garsije, sa igračem više, posle čega se igralo „gol za gol“, sve do finiša prve deonice, kada je Radnički preokrenuo i u drugi period ušao sa golom prednosti – 4:3.

Uzbudljiva vaterpolo predstava viđena je i u nastavku susreta iako su Kragujevčani bili oslabljeni neigranjem trojice važnih igrača, Radića, Vrlića i Trajkovića.

Gosti su do poluvremena uspeli da izjednače (5:5), a u trećoj deonici viđen je po jedan gol na obe strane, pa se i u četvrto period ušlo sa nerešenim rezultatom (6:6).

Posle dužeg vremena, sjajni rumunski centar Kozmin Radu doveo je goste u vođstvo (7:6), ali je odmah na drugoj strani uzvratio Ivan Basara. Najbolji hrvatski vaterpolista, Sandro Sukno, zatim je ponovo doneo prednost svom timu, ali je sjajnom šraubom Basara doneo Radničkom novo izjednačenje, dva minuta pre kraja.

U samom finišu Kragujevčani su imali par prilika da dođu do celog plena, ali je golman gostiju Vićan spasao svoj tim.

Najefikasniji bio je Sandro Sukno sa tri gola, dok je Kozmin Radu dodao dva, koliko su postigli i Ivan Basara, Srđan Vuksanović i Nikola Dedović kod domaćih.

Trener Radničkog Uroš Stevanović, na kraju je bio zadovoljan osvojenim bodom.

''Utakmica je bila izuzetno teška, kao što smo i najavili. Imala je neko čudno otvaranje i čudan tok. Još jednom se potvrdilo da su ovi momci, bez obzira u kom sastavu bili, kada igraju u Kragujevcu težak rival za bilo kog protivnika.

Mlađi igrači koji su dobili šansu opravdali su očekivanja i svaka im čast na radu i zalaganju koje ponavljaju iz utakmice u utakmicu. Mogli smo i mi i oni do pobede, ali nismo iskoristili šansu. Na kraju, protiv kakvog smo tima igrali i u kom sastavu, zadovoljni smo bodom'',
rekao je Stevanović.

Radnički – Primorje EB 8:8 (4:3, 1:2, 1:1 2:2)

Zatvoreni bazen Sportskog centra „Park“. Gledalaca: 600. Sudije: Radičević (Dubrovnik) i Putinković (Beograd). Igrač više: Radnički 7(2), Primorje 11(5).

Peterci: Radnički 1(1).

RADNIČKI: Živojinović, Joksimović, B. Popović, Marković, Miličić, Bogdanović, Ćirić, Basara 2, Vuksanović 2, Dedović 2, Ćuk 1, Petković 1, S. Popović, Toholj.

Trener: Stevanović.

PRIMORJE EB: Vićan, Burić 1, Radu 2, Krapić 1, Peroš, Sukno 3, Muslim, Petrović, Mudražija, Elez, Rakovac, Garsija 1, Lazović, Buljubašić. Trener: Pezelj.

Ne propustite