Selektor Crne Gore: ''Sjajna igra, požrtvovanost presudila''

Autor: Beta Beta
utorak 19.01.2016.
23:22
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković ocenio je posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva da je njegova ekipa zaslužila trijumf u četvrtfinalu protiv Italije i dodao da se nada plasmanu na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

vijesti.me
vijesti.me

Povezane vesti

Crna Gora se danas plasirala u polufinale Evropskog prvenstva posle pobede nad Italijom od 10:7 u četvrtfinalu pred oko 2.500 gledalaca u Beogradskoj areni. U borbi za finale rival će im biti Mađarska koja je savladala Hrvatsku sa 8:5.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu. Presudila je požrtvovanost mog tima, iako je teško reći da rival nije bio požrtvovan... Ipak, igra u odbrani sa igračem manje je bila jako dobra, dok smo u napadu donosili neke invidualne odluke, što ova ekipa poseduje. Bilo je dobro od početka do kraja i mislim da smo ovo zaslužili", rekao je Gojković novinarima posle meča.

"Nemamo vremena da slavimo, već moramo da se okrenemo narednom rivalu. Pohvalio bih ambijent. Mislim da je Arena pun pogodak. Videli smo i na utakmici ženskog tima Srbije da je bilo oko dve, tri hiljade... Pravi potez. Verujem da publika uživa", rekao je on.

Gojković je dodao da je Srbija favorit na Evropskom prvenstvu, ali da ni ostale selekcije nisu za potcenjivanje.

"Nebitno je ko će biti u finalu, bitno je da se mi domognemo finala. Srbija je favorit, ali je Grčka juče odigrala dobro u četvrtfinalu. I ostale selekcije su pokazale kvalitet. Sada su prave utakmice i vidi se da je ovo prvenstvo izjednačeno...", rekao je on.

Vaterpolista Crne Gore Predrag Jokić ocenio je da je njegova selekcija na utakmici protiv Italije možda odigrala i najbolje na prvenstvu.

"Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu, taktički zrelu. Odigrali smo od prvog do poslednjeg momenta disciplinovano. Znali smo šta radimo od početka do kraja, kako u odbrani, tako i u napadu. Sprečili smo kontre, njighovo najjače oružje. Radili smo strpljivo u napadu i na kraju zasluženo slavili", rekao je Jokić.

Kapiten Crne Gore Nikola Janović kazao je da je velika požrtvovanost ekipe donela rezultat.

"Lavovski smo se borili. Od početka do kraja. Igrali smo dobro u odbrani, iako smo često imali igrača manje. Najbitnije je ispunjeno, a to je da se vratimo u vrh vaterpola", kazao je Janović.

Ne propustite