Savić: "U Riju će svi hteti da nam otkinu glavu"

Autor: Beta Beta
sreda 13.07.2016.
20:45
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je cilj njegove ekipe da na Olimpijskim igarama u Riju osvoji najsjajnije odličje.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

"Tradicija srpskog vaterpolo je takva da se ne prihvata filozofija Olimpijskih igara 'važno je učestvovati', već ako učestvujemo, važno je i pobediti", rekao je Savić uoči poslednjeg pripremnog vaterpolo turnira koji sutra počinje na bazenu "Sportskog centra" u Boru.

"Prihvatamo ulogu favorita u Riju budući da smo evropski i svetski prvaci, ali ove Olimpijske igre će biti upamćene po tome što mnoge reprezentacije hteti da 'Srbiji otkinu glavu", dodao je on.

Savić je dodao da bi najveće iznenadjenje na Igrama u Riju mogla biti selekcije Brazila.

"Osim Srbije, šanse imaju i Crna Gora, Španija, Italija, Madjarska i Hrvatska, Grčka je sve jača, a nikako ne smemo potceniti SAD i Australiju", rekao je Savić.

Na humanitarnom vaterpolo turniru u Boru učestvuje osam od 12 reprezentacija koje će se takmičiti u Riju Crna Gora, Grčka, Italija, Japan, Brazil, Španija, Francuska i domaćin, Srbija.

Kapiten reprezentacije Srbije Živko Gocić rekao je da se nijedan sport u svetu neće imati tako jak predolimpijski dogadjaj kao što je turnir u Boru.

On je rekao da su igrači umorni od učešća u svetskoj ligi, ali i da će u Boru u svakoj utakmici dati svoj maksimum kako bi se ispravilo sve ono što selektor bude zahtevao od igrača.

Ne propustite