Savić odredio tim za Evropsko prvenstvo

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.01.2016.
12:54
Izvor: Sportske.net

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je sastav ekipe za predstojeće Evropsko prvenstvo u Beogradu.

waterpoloserbia.org
waterpoloserbia.org

Povezane vesti

Kormilar vaterpolo selekcije Srbije Dejan Savić skratio je spisak i imenovao igrače koji će na predstojećem Evropskom prvenstvu braniti boje svetskog šampiona.

Selektor "Delfina" odlučio je da ukaže poverenje timu koji je u Kazanju stigao do titule prvaka sveta pa su sa spiska otpali Dimitrije Rističević (Partizan), Nemanja Ubović (Breša), Viktor i Strahinja Rašović (Barselona) i Gavril Subotić (Partizan).

"Zadovoljan sam pripremama i igračima koji su bili sa nama. Stalno ponavljam braća Rašović, Ubović, Subotić i Rističević su takođe reprezentativci i ako nastave da ovako rade biće dobro i za njih i za srpski vaterpolo. U ovom trenutku sastav iz Kazanja ima prednost" rekao je Savić.

Treću uzastopnu titulu na Evropskim prvenstvima Srbiji će pokušati da donesu:

Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Pro Reko), Živko Gocić (Solnok), Sava Ranđelović (Breša), Miloš Ćuk (Eger), Duško Pijetlović (Pro Reko), Slobodan Nikić (Galatasaraj), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Partizan), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Pro Reko), Stefan Mitrović (Solnok), Branislav Mitrović (Eger).

Srbija će na šampionatu Evrope, koji se održava od 10. do 23. januara u "KombankAreni", igrati u "B" grupi protiv selekcija Hrvatske, Francuske i Malte.

Ne propustite