Savić: "Odigrali smo čudnu utakmicu punu tenzija"

Autor: Beta Beta
subota 16.07.2016.
11:23
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je njegova ekipa protiv Španije odigrala "čudnu utakmicu punu tenzija".

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je sinoć u Boru u trećem kolu predolimpijskog turnira selekciju Španije rezultatom 12:9 (2:1, 4:2, 3:4, 3:2) i danas će u polufinalu igati sa selekcijom Crne Gore.

U utakmici punoj tenzija, sa dva isključenja igrača sa obe strane (Duško Pjetlović i Espanjol) u drugoj četvrtini i udaljavanje sa meča trenera Španaca Hernandeza koji je zaradio crveni karton zbog prigovora, u listu strelaca upisalo se čak devet igrača Srbije.

Po izuzetno teškim uslovima, po kiši koja nije prestajala tokom celog meča i grmljavine koja je na kratko prekinula susret, najbolji strelac u našoj reprezentaciji bio je Filip Filipović koji je postigao tri gola, dok je kod Španaca četiri puta zatresao mrežu Molina.

"Bila je ovo čudna utakmica sa puno isključenja i u trećoj četvrtini smo praktično igrali bez centra zbog crvenog kartona Dušku Pjetloviću i dva isključenja Slobodana Nikića. Moguće je da su treći dan napornog takmičenja i loše vreme doprineli ovakvoj nervozi, ali ipak sam zadovoljan igrom reprezentacije", rekao je Savić agenciji Beta.

On je dodao da su reprezentacije koje će danas igrati u polufinalu (Srbija, Crna Gora i Italija) pokazale najviše na turniru, dok se o četvrtom polufinalisti, ekipi Grčke, Savić još pre turnira izrazio u superlativu.

U nedelju se igraju finalni mečevi, ali će i ostali učesnici turnira odigrati mečeve za konačan plasman.

Na turniru u Boru, učestvuje osam od 12 reprezentacija koje će se sastati na Olimpijskim igrama u Riju.

Pored navedenih reprezentacija, na humanitarnom vaterpolo turniru u Boru, čiji će prihod biti usmeren dečjoj klinici u Tiršovoj, učestvuju još i reprezentacije Japana i Brazila.

Ne propustite