Šampioni se plašili malera: ''Zamislite da smo na doček došli sa srebrom...''

Autor: Beta Beta
subota 23.01.2016.
23:46
Izvor: Beta

Vaterpolo reprezentativci Srbije bili su presrećni posle osvajana zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a najkorisniji igrač turnira Andrija Prlainović rekao je da ekipa uspela da se izvuče posle nervoznog početka utakmice.

BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV

Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije osvojili su večeras treći put uzastopno titulu evropskog prvaka pošto su u finalu Evropskog prvenstva pobedili Crnu Goru sa 10:8.

"Bilo je ovo veliko finale, kao što smo najavljivali. Spojio nam se sav pritisak, ta slavljenička atmosfera u javnosti, koja je bila prisutna još od prvog duela s Hrvatskom.

To nas je slomilo večeras, bili smo nervozni, birali smo loša rešenja u napadu, ali, ipak, nismo stali nijednom. Na kraju smo ih 'slomili' u poslednjoj deonici. Pokazali smo fizičku dominaciju. Presrećni smo zbog trofeja",
rekao je Prlainović posle meča.

Grad Beograd organizovao je doček vaterpolista ispred Starog dvora, a najtrofejniji vaterpolista Srbije Slobodan Nikić pomislio je da će gradska vlast izmalerisati njegovu ekipu.

"Čitao sam bio o ovom dočeku... Rekao sam se sebi 'neće nas valjda izmalerisati'. Zamislite da smo na doček došli sa srebrnim medaljama. Uh... Dobro je. Presrećni smo zbog zlata", rekao je Nikić i dodao da je ekipa pokazala da je bila najbolja na turniru.

Vaterpolista Miloš Ćuk bio je izuzetno ushićen zbog treće uzastopne zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

"Ponovo smo osvojili krov Evrope. Nemam reči opisati osećaj, pogotovo posle ovakve atmosfere u Beogradskoj areni. Svaka čast Crnoj Gori na otporu, međutim, nisu uspeli da nam ispariraju u poslednjoj deonici. Nametnuli smo naš ritam i taj segment je bio presudan", rekao je Ćuk.

Reprezentativac Sava Ranđelović kazao je da će do kraja života pamtiti današnje finale posle Crne Gore.

"Bila je ovo izvanredna utakmica. Emocije se još uvek nisu slegle. Čestitam obema ekipa. Hvala publici na najlepšem ambijentu u životu. Do kraja života ću pamtiti ovo",
kratak je bio Ranđelović.

Centar reprezentacije Duško Pijetlović
rekao je da se zlatna medalja pred domaćom publikom i rekordnom gledanošću osvaja jednom u životu.

"Presrećan je slaba reč za ovakav osećaj. Jednom u životu se osvaja medalja na domaćem terenu, pred najboljom publikom. Bili smo pod pritiskom, ruka nije bila mirna, što nije karakteristično za nas. Ceo ambijent oko ovog prvenstva je uticao na nas, ali smo na kraju trijumfovali, iako su Crnogorci pokušali sve što su mogli", rekao je Pijetlović.

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar Kosic
Sunday, 24.01.2016
11:39

Uh dobro je,uh dobro je,da nije bilo sudija sa srebrom bi stigli na docek u prevodu ;)

avatar
Svetski sampion
Sunday, 24.01.2016
19:31
avatar
REVOLT SPT
Sunday, 24.01.2016
01:53

Naravno, ono 19 ne oznacava broj godina nego broj nasih trofeja:-D

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 24.01.2016
01:42

1995-2016 (19)- Kosarka: 2 SP, 3 EP (muskarci), 1 EP (zene); Odbojka: 1 OI, 2 EP (muskarci), 1 EP (zene); Vaterpolo: 3 SP, 6 EP. ZEMLJA SPORTA!

avatar
Manipulator
Sunday, 24.01.2016
01:26
avatar
xman
Sunday, 24.01.2016
01:19

Izvinite momci ali ja ne mogu da vas zamislim sa srebrom.

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 24.01.2016
00:50

ЖИВЕЛА СРБИЈА!