Radnički poražen u derbiju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.03.2015.
22:03
Izvor: Sportske.net

U duelu sa direktnim rivalom za treće mesto u Ligi za prvaka Triglav lige, kragujevački Radnički nije uspeo da izbegne poraz.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

U derbiju petog kola Triglav lige za prvaka, između direktnih konkurenata za treće mesto, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca poraženi su na gostovanju Jadranu iz Herceg Novog, rezultatom 10:8.

Predvođeni odlično raspoloženim Jovanom Sarićem, domaći su na startu stekli dva gola prednosti, koju su održavali sve do poluvremena (5:3).

U međuvremenu, Šumadinci su u par navrata prilazili na „minus jedan“ i propustili nekoliko šansi za izjednačenje, što su Crnogorci kaznili i „odlepili“ se na tri gola (7:4), u finišu treće deonice. Ipak, sekund pred ulazak u poslednju deonicu, Josip Vrlić je vratio zaostatak gostiju na dva pogotka – 7:5.

Međutim, Jadran je nastavio u odličnom ritmu, pa je ubrzo stekao maksimalnih „plus pet“ (10:5), a Kragujevčani su do kraja uspeli samo da ublaže poraz.

Najefikasniji bio je Jovan Sarić sa tri gola, a pratio ga je Nikola Moskov sa dva, koliko su postigli i Filip Trajković i Josip Vrlić u poraženom timu.

Jadran HN – Radnički 10:8 (3:1, 2:2, 2:2, 3:3)

IGALO – „Institut“. Sudije: Robert Tiozo (Hrvatska) i Dejan Adžić (Crna Gora).

Igrač više: Jadran 5(2), Radnički 5(2). Peterci: Radnički 1(0).

JADRAN: Kandić, Ukropina, Popadić, Sekulić 1, Vidović 1, Moskov 2, Baničević, Sarić 3, Latinović 1, Bitadze, Drašković 1, Pješivac 1, Popović, Giga.

RADNIČKI: Radić, Trajković 2, Bogdanović, Marković 1, Miličić 1, Vrlić 2, Ćirić, Basara, Vuksanović, Dedović, Joksimović 1, Petković 1, Živojinović, Toholj.

Ne propustite