Radnički na pragu Lige šampiona - Kako protiv Oradee?

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.10.2014.
14:09
Izvor: Sportske.net

Kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje ušle su u završnu fazu. Kragujevačkom Radničkom je ostao još dvomeč sa rumunskom Oredeom, koja je letos značajno pojačana. Prvi meč je na programu u sredu u Kragujevcu, pa u Radničkom očekuju veliku podršku navi

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Posle podviga u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, kada su u svom ''Parku'', u konkurenciji Solnoka, Posilipa i Juzmea, osvojili prvo mesto, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca sutra od 18 sati, na istom mestu, dočekuju rumunsku Oradeu, u prvom meču treće faze.

Strateg Šumadinaca, Uroš Stevanović, na današnjoj konferenciji za medije, u klupskim prostorijama, podvukao je da su njegovi izabranici dobrim partijama u drugom krugu, pogotovo protiv Solnoka, obezbedili povlašćenu poziciju u žrebu, ali su, nažalost, izvukli najtežeg protivnika.

''Oradea je mnogo kvalitetnija ekipa u odnosu na prošlu godinu. Imaju četiri naša igrača i šestoricu rumunskih reprezentativaca. Od tih naših, jedan je sadašnji reprezentativac, Gojko Pijetlović, i dva bivša, Miloš Korolija i Marko Avramović. Svakako da zaslužuju respekt i dolaze ovde sa određenim ambicijama i željom da uđu u Ligu šampiona'', rekao je Stevanović.

U prošloj sezoni Radnički je u tri navrata prilično lako izlazio na kraj sa Oradeom, ali je na prijateljskom turniru u Istanbulu, pre dvadesetak dana, pretrpeo poraz od rumunskog predstavnika (8:7).

''Iako nismo bili kompletni, ta pobeda im ide u prilog, pa moramo biti oprezni pred ovu utakmicu. Imamo šanse da uđemo u Ligu šampiona, verujem da smo i kvalitetniji, ali plasman u grupnu fazu možemo da obezbedimo samo ako ponovimo izdanje protiv Solnoka'', smatra Stevanović.

U šumadijski tabor poslednji je ovog leta pristigao hrvatski centar Josip Vrlić, pre desetak dana, i već na startu doneo novu dimenziju u igri Radničkog i pokazao da će biti veliko pojačanje.

''Šteta što nismo imali više vremena za pripremu utakmice. Stigao sam nedavno i još uvek se nisam potpuno uigrao sa ostatkom ekipe. Sa druge strane, Oradea je dobar tim i najteži mogući protivnik u ovim kvalifikacijama. Biće teško, ali protiv Solnoka smo dokazali da možemo da se nosimo sa najboljim evropskim ekipama. Na našem bazenu ne bi smelo da bude problema i trebalo bi da osiguramo prolaz već u prvoj utakmici'',
zaključio je Vrlić.

Uprava Radničkog odlučila je da, poput druge runde kvalifikacija, i u ovoj utakmici ulaz bude besplatan, a obezbeđen je i direktan televizijski prenos, na RTS2.

Ne propustite